G4Media.ro

Naguma Medical Supply: CNSC respinge contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm…

Naguma Medical Supply: CNSC respinge contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm în cazul achiziției celor 115 milioane de măști

Naguma Medical Supply, câștigătoarea licitației pentru livrarea a 115 milioane de măști, anunță că au fost respinse contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm, însă decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor poate fi atacată în instanță, la Curtea de Apel. Potrivit contractului, cele 115 milioane de măști ar trebui aduse în țară în șapte zile, dar acest termen curge de la soluționarea definitivă a contestațiilor.

”CNSC respinge contestațiile formulate de Best Achizitii și Unifarm împotriva licitației organizate de Ministerul Sănătății pentru 115 milioane măști, al cărei câștigător a fost desemnat Naguma

Față de această soluție, CNSC a considerat legală declararea ofertei Naguma Medical Supply drept câștigătoare de către Ministerul Sănătății

Această decizie confirmă legalitatea procedurii, de la inițiere până la ultimul act întocmit de Ministerul Sănătății, respectiv comunicarea rezultatului final prin care Naguma fost declarată câștigătoare, fiindu-i atribuite 73.19 puncte”, se arată într-un comunicat transmis de Naguma redacției G4Media.ro.

La data de 25 iunie, Naguma Medical Supply SRL a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști medicale care vor fi distribuite gratuit unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. Decizia a avut la bază prețul cel mai mic oferit de compania câștigătoare, respectiv 0,64 RON plus VAT, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate.

Potrivit comunicatului companiei, Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii – Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) în Uniunea Europeană.

Context

La sfârșitul lunii iunie, premierul Ludovic Orban a declarat că nu este întemeiată contestaţia privind licitaţia pentru achiziţia de măşti pentru persoanele vulnerabile, solicitând Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) să soluţioneze această speţă rapid.

Orban a acuzat luni, 6 iulie, o firmă apropiată de PSD că blochează licitația pentru 115 milioane de măști de protecție destinate persoanelor vulnerabile.

”Procedura de achiziție a Ministerului Sănătății, atribuită cu prețul de 0,68 de lei /mască, a fost contestată de o firmă abonată la contracte cu primăria Capitalei”, a declarat luni Orban de la tribuna Parlamentului, unde a participat la ”ora premierului”.

G4Media.ro a scris în premieră că licitația, câștigată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, prin compania Naguma, a fost contestată de firma Best Achiziții, care a câștigat contracte cu spitalele din subordinea Primăriei București.

Firma Best Achiziții e deținută acum de Alexandru Vlad Mihai Cristescu, potrivit portalului Confidas, iar administrator este Mihaela Elena Neagu, care în trecut a fost acționar al firmei.

Citește și

EXCLUSIV Firma Best Achiziții, abonată la contracte publice, a vândut statului român echipamente medicale de protecție de 45 de milioane de lei în criza coronavirusului. Materialele, produse de o fabrică de pantofi și textile din Turcia

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Adică, nici acum nu au fost livrate și distribuite măștile alea ale Guvernului?!
    A dracu’ legislație!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.