G4Media.ro

Muzeul Municipiului Bucureşti se solidarizează cu revendicările sectorului muzeal şi nu va…

sursa foto: Facebook / Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu

Muzeul Municipiului Bucureşti se solidarizează cu revendicările sectorului muzeal şi nu va participa la Noaptea Muzeelor: „Ediţia din acest an va aduce cu sine probabil cel mai mare protest al muzeelor din ’89 încoace”

Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă că se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creşterea salariilor angajaţilor din domeniu şi nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediţia din acest an, transmite News.ro.

„Intenţia iniţială a MMB era aceea de a participa, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an prin mobilizarea tuturor resurselor interne şi externe, iar muzeele din structura MMB chiar au fost înscrise la Noaptea Muzeelor. Însă este nevoie ca sectorul muzeal să îşi recapete demnitatea pe măsura valorii sale şi a contribuţiei la creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. O decizie în această privinţă vedem că întârzie”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook-ul instituţiei.

Acesta continuă: „Ştim că în acest moment se fac eforturi mari pentru rezolvarea acestei revendicări din partea tuturor actorilor implicaţi – sindicate, organizaţii profesionale, instituţii ale statului şi sperăm cu toţii la adoptarea rapidă a unor măsuri menite să respecte drepturile salariale şi condiţii de muncă corecte şi decente pentru toţi angajaţii din domeniul muzeal”.

Solidari cu revendicărilor celor din sectorul muzeal sunt şi angajaţii de laMuzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă al României. Muzeul Naţional de Istorie a României a anunţat că „din motive obiective” nu va organiza Noaptea Muzeelor.

„Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor va fi una aparte şi asta nu pentru că marcăm 20 de ani de existenţă, motiv de sărbătoare în condiţii normale, ci pentru că va aduce cu sine probabil cel mai mare protest al muzeelor din ’89 încoace.

Din acest motiv veţi observa că multe muzee din ţară nu apar pe programul Nopţii Muzeelor 2024, reprezentanţii acestora putând fi găsiţi şi susţinuţi în Piaţa Victoriei”, a scris pe Facebook Dragoş Neamu, manager al evenimentului.

Angajaţii din muzee cer creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal pentru orice poziţie profesională, echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...