G4Media.ro

Municipiul Oradea depășește 89 de milioane de euro, valoarea contractelor finanțate prin…

Sursa foto: Primăria Oradea / Facebook

Municipiul Oradea depășește 89 de milioane de euro, valoarea contractelor finanțate prin PNRR / 10 contracte au fost semnate marți, în prezența ministrului Dezvoltării / 27 de alte contracte au fost semnate anterior

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta a semnat, luni, 13 februarie, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, 10 contracte de finanţare depuse de către instituţie prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, în valoare totală de circa 32,5 milioane de euro, a informat marţi Primăria Oradea, relatează Agerpres.

Potrivit comunicatului Biroului de presă al primăriei, cele 10 contracte de finanţare, cu o valoare totală de 159,576,257.57 lei, aproximativ 32,5 milioane de euro (TVA inclus), vizează creşterea eficienţei energetice a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă – Staţionarul III, a clădirii Primăriei Municipiului Oradea, a Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, a Liceului Sanitar „Vasile Voiculescu”, a Liceului Tehnologic Constantin Brâncuşi, precum şi reabilitarea a două şcoli gimnaziale şi a unei grădiniţe.

Au fost semnate şi două proiecte de implementare a sistemului de management al traficului la nivelul Zonei Metropolitane Oradea – etapa 1 şi etapa 2. Cele două proiecte prevăd achiziţionarea de sisteme de transport inteligent, anume sistem de semafoare interconectate, monitorizarea timpilor de călătorie şi a vitezei, sisteme de informare a participanţilor la trafic şi sisteme de siguranţă pentru zona cu lucrări.

Lucrările care se vor executa în cadrul unităţilor de învăţământ vor consta în creşterea eficienţei energetice, reabilitarea termică a faţadelor, acoperişului şi subsolului, înlocuirea tâmplăriei, instalaţii termice şi electrice eficiente din punct de vedere energetic precum şi gestionarea inteligentă a energiei.

„Până în acest moment au fost semnate, în total 27 de contracte de finanţare prin PNRR, inclusiv cele 10 contracte semnate astăzi, pentru proiecte depuse în cadrul PNRR Componenta C5 – Valul renovării şi Componenta C10 – Fondul local, programe de finanţare gestionate de Ministerul Dezvoltării. Valoarea acestor contracte este de 89,3 milioane euro,” se mai arată în comunicatul primăriei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. voi nu faceti cursuri de limba romana in scoala? cum sa scrii asa, ma?

    subiectul e valoarea proiectelor, nu municipiul oradea, deci topica trebuie sa fie diferita.