G4Media.ro

Municipiul Alba Iulia iese din carantină luni noaptea după o lună/ Rata…

Municipiul Alba Iulia iese din carantină luni noaptea după o lună/ Rata de infectare a scăzut de la 10,07 la 5,35

Municipiul Alba Iulia va ieşi luni noaptea din carantina instituită în urmă cu o lună, când rata de infectare la 1.000 de locuitori era de 10,07, în prezent aceasta fiind de 5,35, potrivit unei decizii adoptate în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, transmite Agerpres.

„Deşi rata de infectare la 1.000 de locuitori pentru municipiul Alba Iulia (5,35) este situată peste media la nivel naţional (4,37), membrii CJSU au analizat toate aspectele referitoare la rata de infectare, rata de transmitere comunitară, respectarea măsurilor impuse de autorităţi, precum şi capacitatea spitalelor de a primi pacienţi şi au decis ieşirea din carantină a municipiului reşedinţă de judeţ”, se menţionează într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, a apreciat, potrivit sursei citate, că „efortul comun, al tuturor cetăţenilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă”.

Rămân în vigoare o serie de măsuri restrictive impuse de rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire de peste 3 la 1.000 de locuitori.

Municipiul Alba Iulia a intrat în carantină în 17 noiembrie pentru o perioadă de 14 zile, ulterior fiind două prelungiri a câte 7 zile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Frigul omoara virusul, carantina doar ajuta, ca la gripa.

 2. Cu sau fara carantina cred ca e tot una.
  In Tg Mures de exemplu in 13 noiembrie era 7.85, in 17 noiembrie 8.46, in 23 noiembrie 8.43 iar azi e 4.25 fara sa fi fost carantina.

  • Asa si e. Faptul e confirmat si de prelungirea carantinei in multe locuri, incidenta refuzind cu incapatinare sa scada pina nu-si va fi facut carcalacele damblaua.
   Asta nu-i va impiedica pe marii nostri strategi sa persevereze in p_ostie. Sau pe diversi ametiti sa ceara carantina.

  • Amice, teoria ta ar merge daca nu ne-am uita la americani. Unde toata vara virusul a tot infectat, si uite ca iarna au iar crestere, din ce in ce mai mare.

   La fel si la italieni si mai ales la belgieni, care au avut in primavara cele mai multe decese din lume la un milion de locuitori, si totusi au avut acum acest val doi aprope la fel de mare ca valul din primavara.

   Noi avem un numar de decese la jumatate fata de Belgia, deci e clar ca teoria ta n-are nicio legatura cu realitatea, nu suntem deloc aproape de imunitatea de grup. Nici pe departe.

   De exemplu prin Peru, Brazilia si Italia sunt zone unde numarul de decese pe cap de locuitor e deja de peste 4 ori mai mare decat la noi: 0,30% decese din total populatie, fata de 0,07% la noi.

   Realitatea este ca incidenta refuza sa scada pana cand oamenii incep sa vada din zece in zece minute cate o ambulanta trecandu-le pe sub geam, si incep sa ia in serios virusul.

   Deci nu e pana isi face virusul damblaua, ci pana isi fac oamenii damblaua sa se infecteze pana se sperie. Deci e o imunizare mentala, daca poti spune asa, care ramane de vazut cat va dura, ca oamenii uita repede.

   Virusul mai are mult si bine pana sa ajunga sa infecteze suficienta populatie incat sa scada natural incidenta, fara nicio restrictie.

   Din pacate oamenii merg la mall mai ceva ca in zilele bune, nu poarta masca inclusiv in spatii inchise, sau daca o poarta o poarta sub nas. Si asta e doar partea vizibila a problemei. Si pe urma se mira ca vine carantina.