G4Media.ro

Mulți mercenari Wagner servesc probabil în Garda Națională a Rusiei, crede Ministerul…

sursa foto: STRINGER / AFP

Mulți mercenari Wagner servesc probabil în Garda Națională a Rusiei, crede Ministerul britanic al Apărării: „Brațul Wagner din Rosgvardiya este probabil condus de Pavel Prigojin”

Mulți mercenari ai grupului Wagner au fost probabil asimilați în structura de comandă a Gărzii Naționale ruse (Rosgvardiya), a declarat Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică, transmite The Guardian.

Brațul Wagner din Rosgvardiya este probabil condus de Pavel Prigojin, fiul fostului lider Wagner Evgheni Prigojin, care a fost ucis într-un accident de avion la scurt timp după ce luptătorii Wagner au capturat orașul rus Rostov pe Don și au mărșăluit spre Moscova – acte pe care Vladimir Putin le-a declarat „trădare”.

Marea Britanie a interzis grupul Wagner și a etichetat-o drept organizație teroristă.

Alte grupuri de luptători Wagner s-au alăturat probabil unei alte companii militare private rusești, Redut, a declarat Ministerul britanic al Apărării, care are în total 7.000 de angajați.

În timp ce ministerul britanic al apărării consideră că statul rus exercită acum un control mai mare asupra activităților grupului Wagner și asupra fostului său personal, în urma revoltei din iulie 2023, liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că medicii Wagner s-au alăturat forțelor speciale cecene Akhmat. Acest lucru se adaugă la cei 170 de luptători care s-au alăturat deja Akhmat, a declarat Kadyrov în octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Urmează Zborul Nr 2 cu fiul lui Prigojin….