G4Media.ro

Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naţionale de promovare a…

Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naţionale de promovare a vaccinării anti-COVID

Muftiatul Cultului Musulman din România anunță, într-un comunicat, că se alătură campaniei naţionale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, derulată la nivel naţional, şi salută totodată apariţia vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii.

De asemenea, instituţia îi informează pe membrii comunităţii musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit şi voluntar.

„Pentru o decizie cât mai bună, însă, în ceea ce priveşte oportunitatea vaccinării, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe toţi membrii comunităţii în primul rând să se informeze din surse oficiale. În acest sens, pe platforma naţională de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se găsesc cele mai noi informaţii despre procesul de vaccinare, precum şi o serie de răspunsuri la întrebări legate de vaccin, importanţa şi oportunitatea vaccinării. Informarea corectă şi din surse oficiale asigură luarea unei decizii corecte, care va influenţa viaţa fiecăruia dintre noi. În ceea ce îi priveşte pe membrii comunităţii care nu au acces la sursele de informare din mediul on-line, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă să apeleze la medicii de familie pentru a fi consiliaţi cu responsabilitate în ceea ce priveşte oportunitatea vaccinării, medicii de familie fiind cei mai în măsură să îi sfătuiască, având în vedere că sunt persoanele care le cunosc cel mai bine istoricul medical”, se arată în comunicat.

De asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite tuturor membrilor săi că „este foarte important să manifeste încredere în ştiinţă şi să acorde credit cercetătorilor din întreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, şi-au dat mâna în aceste vremuri greu încercate pentru omenire şi au trudit pentru găsirea cât mai rapidă a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea şi poate chiar stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2”.

„Este important şi să privim retrospectiv la toate crizele sanitare din decursul istoriei, să recunoaştem importanţa vaccinărilor care au condus la gestionarea cu succes a altor epidemii / pandemii şi să conştientizăm faptul că decizia fiecăruia dintre noi, luată în cunoştinţă de cauză, are consecinţe importante nu numai asupra sănătăţii noastre, ci şi pentru cei din jurul nostru”, consideră Muftiatul Cultului Musulman din România.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.