G4Media.ro

Moțiunea lui Orban a obținut mai multe voturi decât cea a lui…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Moțiunea lui Orban a obținut mai multe voturi decât cea a lui Cîțu, la PNL Alba / Liderul organizației: Votul de la congres este cu totul altă poveste. Marea majoritate a delegaților din Alba vor vota cu Cîțu

Liderul liberalilor din Alba, Ion Dumitrel, a declarat, luni, pentru Agerpres, în contextul în care, în şedinţa Colegiului Director al PNL Alba, moţiunea „PNL – Forţa Dreptei” a lui Ludovic Orban a avut mai multe voturi de susţinere decât moţiunea „România Liberală” a lui Florin Cîțu, că marea majoritatea a celor 161 de delegaţi la Congresul din 25 septembrie îl vor vota pe Florin Cîţu.

Întrebat cum comentează rezultatul votului de susţinere din Colegiul Director, unde moţiunea lui Ludovic Orban, „PNL – Forţa Dreptei”, a primit 64 de voturi, iar cea a lui Florin Cîţu, „România Liberală”, 62 de voturi, dintr-un total de 95 de voturi, Ion Dumitrel a spus că „se amestecă acordul dat” pentru ca cele două moţiuni să fie dezbătute în Congres cu ceea ce o organizaţie sau alta va susţine în 25 septembrie.

În ceea ce priveşte votul de la Congresul din 25 septembrie, este cu totul şi cu totul o altă poveste„, a spus preşedintele PNL Alba.

Ion Dumitrel şi-a exprimat convingerea că marea majoritate a celor 161 de delegaţi din Alba vor vota moţiunea Cîţu, după cum, a spus acesta, le cunoaşte opţiunile.

Marea lor majoritate, aproape toţi, vor vota moţiunea Cîţu, aşa cum le cunosc eu opţiunile. (…). Colegii noştri din Alba şi noi în Alba avem abordarea de genul «partidul poate să funcţioneze foarte bine după o astfel de luptă şi după alegerile din 25 septembrie dacă ne respectăm opţiunile unora sau altora». Astfel încât să nu avem impresia că suntem două partide într-unul singur. Suntem un singur partid, iar dreptul colegilor noştri de a da dreptul celor două moţiuni să se manifeste în cadrul congresului a fost considerat de colegi ca varianta credibilă…”, a declarat Dumitrel.

La Congresul din 25 septembrie, organizaţia Alba va fi una dintre cele mai numeroase, cu 161 de delegaţi, din care 146 aleşi de Colegiul Director, iar 15 de drept (parlamentari etc).

„Delegaţii sunt 15 de drept, iar restul, 146, stabiliţi prin votul Colegiului Director, fiind reprezentaţi toţi preşedinţii de organizaţii, toţi membrii Biroului Judeţean, plus militanţi – oameni care au lucrat pentru PNL în ultimii ani”, a explicat Ion Dumitrel.

El a adăugat că sunt liberali în Alba care au o veche relaţie de prietenie cu Orban, de exemplu, şi, ca atare, se aşteaptă ca aceştia să îl susţină pe preşedintele PNL. Dumitrel a susţinut că nu a impus nimănui ceva niciodată şi că respectă opţiunea delegaţilor.

Membrii Colegiului Director al PNL Alba, întruniţi la Sebeş la sfârşitul săptămânii trecute, au acordat 64 de voturi moţiunii „PNL – Forţa Dreptei” şi 62 de voturi pentru „România Liberală”. Asta înseamnă că din cei 95 de delegaţi, unii au votat ambele moţiuni, iar alţii doar câte una, fie cea a lui Orban, fie cea a lui Cîţu. Potrivit statutului partidului, pot fi aprobate mai multe moţiuni de către organizaţii.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Pirtzu=psd 45% nu-i problema ca se transfera si el in viitoarea #echipacastigatoare de la psd

  2. Deci PNL Alba a votat in favoarea lui Orban, dar vor fi trimisi la Congres doar Cito-fani, ca asa vrea seful PNL Alba, care joaca in #echipacastigatoare! 🙂
    PS. Conform articolului, rezultatul votarii este: 64 voturi pro-Orban + 62 voturi pro-Citu = 95 de voturi in total. Ori s-au bagat voturi suplimentare in urna, ori cineva s-a certat cu aritmetica! 😛

  3. Te apuca rasul daca n-ar fi de plans, asta chiar este bataie de joc la adresa populatiei. Deci invoca democratia ca sa faca alegeri in partid, dar numai democratie nu este. Este pur Caragiale.
    Si pentru alegerile astea tip Caragiale, se blocheaza o tara intreaga, se distruge un guvern, si asa mai departe.

  4. astia au devenit experti in a se bloca in detalii si proiecte 🙂

  5. Cand Iohannis isi pune ceva in cap face. Din pacate doar ce-l intereseaza pe el. Citu va fi noul presedinte PNL. Ramane de vazut ce se va intampla dupa. Va fi probabil un nou Guwerner, se rupe partidul, PSD santajeaza. Trebuie sa recunosc ca 7 ani acest individ pe numele sau Premierul de la Grivco a reusit sa ma pacaleasca bine de tot. Niciodata nu m-as fi uitat in directia lui. Dar de anul trecut cu Predoiu, DIICOT si restul mi-am dat seama ca omul are alta agenda decat cea pentru binele romanilor.

  6. Iohannis are agenda stabilita de la Berlin. Scopul lui este ca tot mai multi romani sa mearga in Occident sa lucreze la munca de jos. Pana acum i-a reusit din plin.