G4Media.ro

Motanul Coco, un supravieţuitor surprinzător, găsit la opt zile după incendiul devastator…

Sursa foto: Captură video

Motanul Coco, un supravieţuitor surprinzător, găsit la opt zile după incendiul devastator din Valencia

Pompierilor din oraşul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ceea ce au văzut vineri, atunci când au găsit o pisică în viaţă, ghemuită printre rămăşiţele carbonizate ale unui bloc de apartamente ce a fost devastat de un incendiu uriaş în urmă cu opt zile, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Botezată Coco, felina s-a reîntâlnit cu proprietara ei, Andrea Rubio, care îşi pierduse orice speranţă că iubitul ei animal de companie ar fi supravieţuit incendiului, în urma căruia au murit 10 persoane şi zeci de animale de companie.

„Bietul meu micuţ!”, a exclamat Andrea Rubio, în vârstă de 32 de ani, în timp ce îl îmbrăţişa pe Coco, potrivit unei înregistrări video difuzate de Poliţia locală.

„L-am găsit din pură întâmplare”, a spus un pompier spaniol în aceeaşi înregistrare video.

Partenerul de viaţă al Andreei Rubio, Javier Fernandez, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco au găsit motanul la etajul al 13-lea, cu două etaje deasupra apartamentului său, într-o parte a clădirii care a suferit puţine pagube. Se pare că felina s-ar fi refugiat în interiorul unei nişe în care se afla un tub hidrant împotriva incendiilor.

Cuplul l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru un control complet şi animalul pare să fie sănătos, deşi mirosea puternic a fum, a declarat Javier Fernandez.

Coco va rămâne sub observaţia medicilor timp de 24 de ore pentru a se stabili dacă şi în ce măsură a suferit din cauza deshidratării.

Incendiul mortal din Valencia, care s-a răspândit rapid pe măsură ce flăcările au fost alimentate de vânturile puternice, a izbucnit în seara zilei de 22 februarie în cartierul prosper El Campanar.

Peste 150 de supravieţuitori, inclusiv Andrea Rubio şi Javier Fernandez, locuiesc temporar în locuinţe sociale goale, în aşteptarea unei soluţii permanente.

„Este o casă nouă pentru el, aşa că va fi puţin cam dezorientat la început, dar cu cât se va obişnui mai repede, cu atât Coco se va simţi mai bine”, a spus Javier Fernandez.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. 👍🏻❤️