G4Media.ro

Moscova schimbă adresa ambasadei SUA: Piața Republicii Populare Donețk nr. 1

Moscova schimbă adresa ambasadei SUA: Piața Republicii Populare Donețk nr. 1

Primăria Moscovei a schimbat miercuri adresa oficială a ambasadei SUA din capitala Rusiei, anunță Le Figaro. De acum, adresa ambasadei americane este Piața Republicii Populare Donețk nr. 1.

„Ambasada Statelor Unite în Rusia are o nouă adresă oficială”, a anunțat Primăria Moscovei într-un comunicat. Misiunea diplomatică se află acum în Piața Republicii Populare Donețk nr. 1, numele unuia dintre cele două teritorii separatiste din regiunea ucraineană Donbass, a căror independență a fost recunoscută de Rusia în februarie, chiar înainte de a ataca Ucraina. Denumirea a fost dat unei intersecții de străzi care anterior nu avea nume. Numele străzilor din jurul misiunii diplomatice nu se schimbă.

Măsura amintește de o măsură similară din Statele Unite. În 2018, o porțiune a bulevardului de lângă ambasada Rusiei din Washington DC a fost numită „Boris Nemțov Plaza”, personalitate a opoziției ruse asasinată în 2015 chiar lângă Kremlin.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. Mosocova da pe dinafara de creativitate. Zero (de aici vine Z) .

  2. LOL! De ce nu Piata Lenin, nr 69?

  3. Ce miscare originala! Cata inventivitate!😃

  4. Cred ca deja au dureri la belengher americanii.

  5. Sa vezi cand vor inchide occidentalii ambasadele.

  6. Hai sa denumim și noi bulevardul pe care se află ambasada Federației Ruse din Șoseaua Pavel Kiseleff în Bulevardul Boris Nemtov.

  7. originalitate zero. penibili

  8. in cultura lor infecta, rusii nici nu isi dau seama cat de gainari sunt cu genul acesta de exchibitii lipsite de scop, facute doar asa, la caterinca sau sa enerveze.