G4Media.ro

Moscova promite bonusuri în bani în campania de căutare de voluntari pentru…

sursa foto: Telegram/ Armata Ucrainei

Moscova promite bonusuri în bani în campania de căutare de voluntari pentru a lupta în Ucraina / Rusia a lansat o nouă campanie de căutare de voluntari pentru refacerea trupelor 

Autoritățile ruse promit bonusuri în bani și alte beneficii, recrutorii dau telefoane bărbaților eligibili, iar birourile de înrolare colaborează cu universitățile și agențiile de servicii sociale pentru a atrage studenții și șomerii. Rusia caută noi recruți pentru războiul din Ucraina, relatează SkyNews.

În timp ce luptele continuă pe câmpurile de luptă ucrainene precum Bahmut și ambele părți se pregătesc pentru contraofensive care ar putea costa și mai multe vieți, mașina de război a Kremlinului are mare nevoie de noi recruți.

O mobilizare în septembrie a 300.000 de rezerviști – anunțată ca o chemare „parțială” – a provocat panică în întreaga țară, deoarece majoritatea bărbaților sub 65 de ani fac parte în mod oficial din rezervă. Zeci de mii au fugit din Rusia în loc să se prezinte la posturile de recrutare.

Kremlinul a negat că este planificată o altă chemare pentru ceea ce numește „operațiunea sa militară specială” în Ucraina, care durează acum de mai mult de un an.

Între timp, un bărbat din Moscova a declarat pentru Associated Press că angajatorul său, o organizație finanțată de stat, a adunat cărțile de înregistrare militară ale tuturor angajaților de sex masculin în vârstă de luptă și a spus că le va obține amânări. Dar el a spus că mișcarea i-a provocat totuși un val de teamă.

„Te face nervos și speriat – nimeni nu vrea să ajungă dintr-o dată într-un război cu o pușcă în mână”, a spus el. „Operațiunea specială se cam prelungește, așa că orice surpriză din partea autorităților ruse poate fi așteptată”.

A trecut mai mult de o săptămână de când și-a predat cardul, a spus el, iar scutirile se rezolvă de obicei într-o zi sau două, ceea ce îi sporește anxietatea.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Carne proaspătă pentru mașina de tocat ruși!
    500.000 deja s-au deteriorat!