G4Media.ro

Monitorizare din drone, în Gorj, în zonele afectate de cutremure / ”Vom…

Sursa foto: Pixabay

Monitorizare din drone, în Gorj, în zonele afectate de cutremure / ”Vom căuta orice: fisuri, modificări în zona de creastă, cursuri de râuri și pârâuri”

Autoritățile județene din Gorj anunță că vor începe acțiuni de monitorizare și verificare a zonelor afectate de seismele produse in ultima perioada in judetul Gorj, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Craiova.

Este vorba în principal de comuna Runcu, precum și Peștișani, Stănești, Arcani sau Lelești. Vor fi efectuate scanări cu ajutorul dronelor Salvamont, din cadrul Centrului de analiză a datelor de la Târgu Jiu.

Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean al Salvamont Gorj, a declarat că scanările cu dronele vor începe imediat ce vremea va permite acest lucru și vor fi zile cu stabilitate atmosferică.

„Am avut o discuție la nivelul conducerii Consiliului Județean Gorj și am convenit să avem acțiuni de scanare a zonelor unde s-au produs seisme. Este vorba de comuna Runcu și nu numai pentru a vedea cum se prezintă situația.

Adică, dacă sunt modificări față de anul trecut, de exemplu. Noi cunoaștem bine zonele respective. Vom căuta orice: fisuri, modificări în zona de creastă, cursuri de râuri și pârâuri. Dacă a apărut ceva major, se va vedea. Avem tot ce ne trebuie și vom verifica în detaliu zonele respective, în special unde au fost epicentrele. Se va vedea dacă este ceva diferit. Vom acționa imediat ce vremea va fi stabilă”, a declarat pentru GDS, Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Județean al Salvamont Gorj, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...