G4Media.ro

Monica Macovei a demisionat din GDS, după plecarea lui Gabriel Liiceanu

Monica Macovei a demisionat din GDS, după plecarea lui Gabriel Liiceanu

Fostul ministru al justiției, Monica Macovei, a transmis Grupului pentru Dialog Social demisia din rândurile Asociației, după ce Gabriel Liiceanu le-a transmis marți noapte membrilor GDS demisia lansând o serie de acuzații referitoare la modul de funcționare al grupului. Macovei susține că nu mai principiile morale și principiile fondatoare ale grupului nu mai sunt împărtășite unanim și că este nevoie de reformarea Grupului.

Redăm mai jos integral textul demisiei Monicăi Macovei din GDS:

”Nu mai există concordanță între respectarea legii în interiorul asociației și poziția publică a GDS. Or, respectarea legii înăuntrul asociației a devenit pentru suficient de mulți colegi, ca să conteze, un chițibuș legal, o birocrație sau o dispută internă, așa încât statul de drept a rămas pe hârtie, în articole inteligente și scrise cu talent și bună credință. Un paradox, nu?! Dar nu putem fi public credibili la nesfârșit, dacă nu suntem credibili înăuntrul Grupului.

Nu mai împărtășim unanim valorile morale și principiile fondatoare ale Grupului, iar acest lucru poate fi schimbat numai prin reformarea Grupului, pentru că valorile morale nu cresc sau scad, le ai sau nu le ai. Grupul nu s-a reformat însă la Adunarea Generală din 20 septembrie 2019.

Nu putem lua decizii rapid și vorbi „într-o voce”, când fundamentul moral comun al membrilor nu mai există. Și atunci cum putem, pe o singură voce, să facem acțiuni comune și să reacționăm public la derapajele puterii, încălcarea independenței justiției și a statului de drept?

Am fost invitată să mă alătur GDS acum mulți ani și cu fericire și smerenie am poășit pe acest piedestal, căci asta era atunci GDS. Piedestalul s-a surpat între timp, iar acum el nu mai există. De aceea demisionez.”

Context.

Gabriel Liiceanu a demisionat din Grupul pentru Dialog Social, explicându-și gestul într-o scrisoare transmisă marți noapte membrilor grupului. Din scrisoarea de demisie obținută de G4Media.ro, redactată în termeni foarte duri, rezultă că printre motivele demisiei se numără neînțelegerile cu noul președinte al GDS, Andrei Cornea, dar și o serie de nemulțumiri legate de modul de funcționare al GDS, cum ar fi nerespectarea criteriilor de intrare în Grup, așa cum au fost ele enunțate de Andrei Pleșu în 2012.

Liiceanu lansează o rafală de critici dure la adresa senatorului USR, Vlad Alexandrescu, despre care susține că ”de la el se va trage destrămarea Grupului” și îl numește ”un Dinu Păturică al vremilor noastre” sau ”Neo-Păturică”.

În replică, senatorul USR, Vlad Alexandrescu, afirmă, într-un drept la replică transmis G4Media.ro, că Gabriel Liiceanu a ales să-și dea demisia din Grupul pentru Dialog Social, din cauză că nu a reușit să-și impună punctul de vedere în ce privește procesul alegerii noului președinte al Comitetului Director al GDS.

”Dl. Liiceanu a ales să-și dea demisia în urma acestui eșec, pe care îl consideră unul personal. Scrisoarea pe care o publică astăzi este o încercare disperată de a găsi țapi ispășitori pentru faptul că majoritatea membrilor GDS nu au fost de acord cu direcția pe care încerca să imprime GDS”, se arată în replica senatorului USR.

Potrivit surselor G4Media.ro, Liiceanu l-ar fi susținut pentru funcția de președinte al Comitetului Director al GDS pe poetul Radu Vancu de la Sibiu, însă acesta a pierdut în fața lui Andrei Cornea, noul director al Grupului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Votați Viorica Dancila!
  Votați bunastarea și echilibrul!

  • La noi, bunăstarea e incompatibilă cu echilibrul.

  • …votati psd,pzd,votati cocul cu buret,votati iordache,votati serban nicolae,votati sasu,votati stirbu,votati voiculescu dan,votati sarbu,ponta,cretu,votati dracului…dam in curand in prapastie…mustul fierbe,pastrama s a zvantat,tarabele sunt insiruite,golanimea saliveaza…votati dan nica si alti fanarioti,tatari,rusounguri,votati marea moarta teapana….rapa i colea….

 2. Cred ca trebuie sa se faca o analiza serioasa, ca sa vedem cu ce ocazie se destrama.
  Si poate se plictisiste un admin si-l baneaza pe „DeLaValau” pentru spam.

 3. Valeu! Pleaca valorile din GDS, ce ne facem tzatzo?!

  • Amice, esti idiot, vorba lui Caragiale!

 4. Şi Doina Cornea ar fi reacţionat rapid şi neechivoc.

  • Ia mai calculeaza o data: din 20 septembrie pana in 2 octombrie!

   Moralmente … cam cu intarzieri…

 5. Pleaca adulatorii lui Petrov fie-va calea batuta.

  • Bai gunoi psdos, cara-ti hoitul de pe G4, nu este atmosfera potrivita pentru tine, incearca la latrine!

 6. …votati psd,pzd,votati cocul cu buret,votati iordache,votati serban nicolae,votati sasu,votati stirbu,votati voiculescu dan,votati sarbu,ponta,cretu,votati dracului…dam in curand in prapastie…mustul fierbe,pastrama s a zvantat,tarabele sunt insiruite,golanimea saliveaza…votati dan nica si alti fanarioti,tatari,rusounguri,votati marea moarta teapana….rapa i colea….

  • Vasilico, te duci cu capu’, scrii acelasi mesaj de doua ori, ce-ai, postacesti?

 7. Cred ca au primit Ordin sa inchida pravalia dupa ce au decorat tortionari. Asteptam sa deschida alta.

 8. Macovei în primul rand este un alt politician nevertebrat, care își vede numai de interesele proprii si nimic ce tine de Romania, votul ei contra la procesul CEDO, în care România pierde Codex Aurelia – de ce face asta ?