G4Media.ro

Monica Anisie: În toate județele, cursurile sunt suspendate în perioada 25-29 septembrie…

Monica Anisie: În toate județele, cursurile sunt suspendate în perioada 25-29 septembrie în unitățile de învățământ unde sunt secții de votare / De acum înainte, orice suspendare a orelor va presupune continuarea învățării online

Cursurile din școli se suspendă de vineri și până marți (25-29 septembrie) în toate unitățile de învățământ în care se organizează fie și numai o secție de votare, inclusiv în București și Brăila, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației. Monica Anisie a precizat că orele vor continua, însă, în sistem online. Oficialul a anunțat că a introdus în premieră, prin Regulamentul de organizare a școlilor, prevederea potrivit căreia “orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”.  

  • “Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse”, a precizat Monica Anisie, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că “în toate județele se aplică hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), hotărâre pe baza căreia s-a emis ordinul de ministru prin care sunt suspendate cursurile față în față din unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de votare. Cursurile sunt suspendate în perioada 25-29 septembrie, urmând a fi reluate în data de 30 septembrie”.

“Deși activitățile față în față nu se vor mai desfășura în spațiul școlii, acestea vor avea loc în spațiul online. Deci pentru prima dată în atâția ani de zile în care au fost suspendate cursurile, se continuă învățarea în sistem online”, a precizat oficialul.

Anisie a anunțat că prevederea a fost introdusă în noul Regulament de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP). “De acum înainte, orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De ce se acceptă desfășurarea în școli a altor activități în afara celor educative ? De ce nu se organizează secțiile de votare în corturi și containere dispuse în parcuri și piețe publice, în săli de spectacole, cămine culturale, săli de evenimente sau săli de mese din capele mortuare, așa cum s-au introdus elevii fără școli și bolnavii de covid-19 ?!?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.