G4Media.ro

EXCLUSIV Monica Anisie: Examenele ar putea începe mai târziu de ora 9:00,…

EXCLUSIV Monica Anisie: Examenele ar putea începe mai târziu de ora 9:00, „dacă este necesar”, pentru realizarea triajului / „Sunt în linie dreaptă cu realizarea Bibliotecii școlare virtuale”

“După ce ne vom consulta cu inspectoratele școlare și cu partenerii de dialog social, dacă este necesar, vom gândi începerea probelor poate mai târziu” la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională 2020, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro. Anisie a precizat că “la intrarea în unitatea de învățământ, cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților va realiza triajul, nu profesorul, nu altcineva”.

Contactată de Edupedu.ro pentru a explica regulile din noul ordin semnat împreună cu ministrul Sănătății cu privire la măsurile pe care școlile va trebui să le aplice pentru a organiza orele de pregătire și examenele, Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că “la preuniversitar, la intrarea în unitatea de învățământ, cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților va realiza triajul, nu profesorul, nu altcineva. Și Direcțiile de Sănătate Publică au obligația să transmită inspectoratelor școlare listele nominale cu cadrele medicale desemnate pentru acordarea asistenței medicale, pentru fiecare unitate de învățământ“.

Întrebată dacă asta înseamnă că vom vedea cozi cu elevii care vor sta la rând să li se ia temperatura, înainte de examene, Anisie a răspuns: “Vom realiza un grafic și, după ce ne vom consulta cu inspectoratele școlare și cu partenerii de dialog social, dacă este necesar, vom gândi începerea probelor poate mai târziu”.

Biblioteca școlară virtuală prevăzută de Legea educației de 9 ani și inexistentă până în acest moment va fi realizată până în septembrie 2020, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 40 de milioane de euro, a mai declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației. “Sunt în linie dreaptă cu realizarea Bibliotecii virtuale”, a precizat Anisie, fără a da detalii cu privire la organizarea unei licitații sau la construirea unei platforme digitale în acest scop.

 

Monica Anisie / Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. aveti atatia medici la dispozitie pt a efectua un triaj avizat medical ce poate hotara ca un elev
  poate fi exclus din examen ??!! sau doar in baza unei jucarii termometru oricine fara drept de a lua o decizie medicala poate hotara destinul elevilor ??!!! aveti curajul sa va ,asumati acest lucru cu tot ce poate declansa dupa o asemenea decizie,in plan juritic ,moral ,si de proprie constiita in a va juca cu destinele atator oameni ??!!

 2. ??!! tanti zambareata !!!

 3. @Asistentul,
  Dar daca se dau diplome la tot prostul, fara examen cine isi asuma decizia,in plan juritic ,moral ,si de proprie constiita in a va juca cu destinele atator oameni ??!!
  Fabricile de diplome duc o campanie asiduua sa nu se mai dea examene si sa se dea diplome la tot prostul, ca sa aiba fabricile de diplome clienti

  • spui ceva si atat ,eu am adus referire la termoscanare nu la sustinerea examenelor sau nesustinerea lor….si daca tot zici ,caz special ,barem nota 7 medie a obiectelor de bac si 6medie generala si se putea si fara !!! si bacul aduce marea corectitudine,aceii copii ce nu pot efectua pregatire in privat cu ce se preda in scoala au sanse spre a nu lua bacul in cea mai mare proportie a lor. dar despre subiecte stiute de marile colegii cu 2-3 saptamani mai devreme ai auzit ??? de zonele rurale unde cu tot cu supraveghere video se masluie notele !! lasa vrajeala ca suntem satui . universitatile sa sustina examen obligatoriu si discutia cu bacul este fara sens !!

 4. Usa aia e la intrare sau la iesire din biroul lui Orban? ca nu-mi dau seama :))

 5. Ce se va întâmpla cu eleii care aru temperatura peste 37,3, aceștia nu au dreptul de a participa la Bacalaureat,atunci ei cum își pot susține examenul? Dar ce facem cu părinții care nu le permit elevilor sa fie prezenți la susținerea bacalaureatului de frica coronavirusului și nu cred ca sunt putini cei care nu doresc ca și copilul /copii lor sa susțină examenul. Cunosc săli de clasa în care învățau elevii unde era mucegai, la toalete nu exista hârtie, nu era apa la ghiuveta ce sa mai vorbim de dezinfectant sau săpun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.