G4Media.ro

Mona Lisa realizată din cuburi Rubik, adjudecată la Paris pentru 480.000 de…

Mona Lisa realizată din cuburi Rubik, adjudecată la Paris pentru 480.000 de euro

Lucrarea „Rubik Mona Lisa” (2005), realizată din aproape 330 de cuburi Rubik de Invader, a fost adjudecată pentru 480.000 de euro, duminică seară, la Artcurial, un record mondial pentru seria de „tablouri-obiect” ale artistului stradal, a anunţat casa de licitaţii, citată de AFP, citată de News.ro.

Reinterpretarea celebrului tablou al lui Leonardo da Vinci în cuburi Rubik, este în întregime compusă din aceste cuburi 3D, obiect emblematic al anilor ’80.

Invader, pe numele adevărat Franck Slama, a devenit cunoscut datorită „invaziilor” de pe străzile din peste 65 de oraşe în 33 de ţări. El a dat chiar şi un nume curentului ce caracterizează operele sale drept „tablouri-obiect”: „rubikcubism”. „Rubik Mona Lisa” va deveni prima lucrare dintr-o nouă serie ce reproduce tablouri din istoria artei: „Rubik Master Pieces”.

De la tabloul „Dejun pe iarbă” a lui Edouard Manet, la „Originea lumii”, de Gustave Courbet, Invader a reprodus deja diverse pânze în cuburi Rubik. Din 2005, numeroase expoziţii i-au fost consacrate lui Invader.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. pamflet
    Nu rezolvi corect cubul rubik , nu castigi.

    • Se pare că lu Invadatu ăsta îi iese de fiecare dată. Mamă și cât de bine îi iese de-și ia sute de mii. Mor de oftică toți hipsterii cu cuburi Rubik, ăia de la metrou.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.