G4Media.ro

Moment de reculegere la Ambasada Ucrainei din București pentru victimele atacului asupra…

Sursa foto: Facebook Embassy of Ukraine in Romania

Moment de reculegere la Ambasada Ucrainei din București pentru victimele atacului asupra spitalului de copii din Kiev

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Prokopciuk, a participat, luni, la un moment dedicat victimelor atacurilor ruse asupra oraşelor din ţara vecină, inclusiv asupra spitalului de copii din Kiev, transmite Agerpres.

„În legătură cu atacurile barbare ale Federaţiei Ruse asupra oraşelor ucrainene şi a spitalului ‘Ohmatdet’ din Kiev, lângă Ambasada Ucrainei în România a avut loc o acţiune spontană de doliu. La acţiune au participat diplomaţi ucraineni, cetăţeni ucraineni care au găsit adăpost în România şi cetăţeni români”, a transmis misiunea diplomatică de la Bucureşti, marţi, pe Facebook.

Cei prezenţi au adus lumânări şi jucării, în memoria victimelor.

„În cadrul evenimentului, ambasadorul Prokopciuk a condamnat ferm terorismul rusesc şi a declarat că, în ciuda atacurilor brutale ale agresorului, Rusia nu va reuşi să înfrângă naţiunea ucraineană”, a mai transmis sursa citată.

Diplomatul a spus că Ucraina va continua să lupte pentru independenţa şi integritatea sa teritorială şi va învinge cu siguranţă.

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au afirmat că spitalul de copii „Ohmatdet” de la Kiev a fost lovit luni de o rachetă de croazieră rusă, care a ucis, potrivit acestei surse, cel puţin doi îngrijitori medicali şi a rănit şapte persoane, printre care doi copii, notează AFP.

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte peste 50 au fost rănite în urma atacurilor în valuri ale Rusiei cu rachete, luni, în prima parte a zilei, asupra Ucrainei, a anunţat ministrul de interne ucrainean Ihor Klimenko. Kievul a fost printre oraşele cel mai grav afectate, alături de Krivoi Rog, în sudul Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. ❤️