G4Media.ro

Modificări în domeniul fiscal pentru români, din 1 ianuarie 2021

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Modificări în domeniul fiscal pentru români, din 1 ianuarie 2021

Prevederea legală care permitea clienților să cumpere locuințe mai scumpe cu Taxa pe Valoare Adăugată redusă la 5%, ce ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2021, a fost amânată de guvernul Cîțu printr-o ordonanță de urgență adoptată pe 30 decembrie și publicată în Monitorul Oficial pe 31 decembrie. Legea majora plafonul de la 450.000 de lei, cât este în prezent, la aproximativ 680.000 de lei, echivalentul a 140.000 de euro, dar prevederile sale au fost amânate un an, pe motiv că bugetul statului ar pierde circa 200 milioane de lei.

Tot în ultima ședință de guvern, ministrul Muncii a anunțat și o majorare cu 20% a alocațiilor. În total, în 2021, alocațiile ar trebui să crească cu 40%, în contextul în care Guvernul a decis o creștere etapizată a alocațiilor și nu o dublare așa cum a votat Parlamentul.

Din 2021 intră în vigoare și noile modificări ale Legii adopției. Un ajutor financiar între 600 și 900 lei pentru cei care adoptă copii cu vârstă mai mare, cu handicap ori care fac parte dintr-un grup de frați. Legea prevede trei situații posibile, nu trei condiții cumulative.

În 2021, angajatorii Nu vor plăti impozit pe venit și contribuții sociale pentru sumele acordate angajaților care desfășoară telemuncă. De asemenea, vor fi exceptate de la impozitul pe venit și contribuții costurile suportate de angajatori cu testarea epidemiologică ori vaccinarea angajaților împotriva COVID-19, arată digi24.ro

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Nimic despre cresterea taxelor si accizelor pentru carburanti, alcool si tutun? Nimic despre faptul ca romanii vor plati contributii sociale atunci cand angajatorii le platesc tratament ul sau vacanta? Ah, la G4media e voie sa publici doar lucruri pozitive despre guvernare. Astea sunt nasoale si nu trebuie publcate.

  2. Dacă îmi fac o firma cu un singur angajat (eu) cu sediul social la adresa X iar eu îmi desfășor activitatea la adresa de domiciliu Y, se poate considera telemunca?
    Ar însemna o reducere substanțială de taxe.

  3. G4 verifica te rog OUG 226/2020 din MO. Legea pentru TVA 5% pentru locuinte sub 140.000 euro a fost amanata pentru 2022.

    • Confirm! g4media vezi ca induci in eroare cititorii! Art. XVIII din OUG 226/2020 spune altceva.
      Zice ca prevederile cu privire la TVA pentru locuinte intra in vigoare de la 1 ianuarie 2022.

    • Din păcate, așa se pare! A fost o lege, ulterior alta și in final se ajunge la ce menționează mai jos art XVIII din MO 1332 din 31 dec. Sunt 2 articole ce se modifica: 160 ( cel cu locuințele) și 13.

      De mare ajutor informația corecta!

    • Așa e când toți țăranii scriu știri false și nu se documenteaza. Legea a fost amânată pentru 2022 privind TVAul de 5% apartamente.

  4. Gata comunismul, abia acum incepe capitalismul. Romanii se mirau când premierul Petre Roman cerea prefecților „imbogatiti-va tovarăși”.

  5. cer scuze , nu am fost atent la oameni
    eram suparat de filmele de pe youtube si nu numai
    imi cer scuze inca o data
    tot ce am nevoie este sa vorbesc cu cineva fata in fata
    sa inteleg , sa simt , ca lucrurile astea nu imi fac rau

    eram nervos , asta e adevarul
    imi cer scuze.

  6. sunt nelinistit

    descoper pe zi ce trece ca am fost supravegheat
    si nu inteleg de ce

    mi-e frica , sa nu se intample ceva rau familiei mele

    am nevoie de explicatie , sa ma linistesc.
    intelegeti ?

    mi-e mintea atenta la altceva.

  7. Induceti in eroare ! S-a amanat aplicarea TVA 5% la locuinte! Se va aplica de la 01.01.2022. Dar nu se stie nici atunci.

  8. Ordonanță de noapte. Mai țineți minte cine le dădea? Au venit acum ăștilalți: și noapte și revelion.