G4Media.ro

Mitinguri de susținere pentru Ucraina, sâmbătă și duminică, în țară. ”Suntem aici…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Mitinguri de susținere pentru Ucraina, sâmbătă și duminică, în țară. ”Suntem aici ca să arătăm că ne pasă de Ucraina”

Sute de sibieni și brașoveni au ieșit duminică în stradă pentru a transmite ucrainenilor susținerea lor.

Aproximativ 150 de sibieni s-au întâlnit duminică în Piața Mare, din dorința de a face un gest pentru cei care suferă acum în Ucraina sau care au fost nevoiți să fugă din calea războiului și să găsească adăpost și ajutor în alte țări, relatează Turnul Sfatului.

Oamenii au scris mesaje pentru cei aflați în suferință și le-au transmis gânduri bune.

„Toată planeta e afectată de nebunul ăsta de Putin. Nu am putut să rămân indiferent”, mi-a spus un sibian pe care l-am întâlnit în centrul orașului. Simte o oarecare teamă că situația ar putea degenera, dar se bazează pe apărarea NATO, cel puțin pentru moment.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Tot duminică, peste 700 de persoane au participat la Iaşi, la o manifestaţie de solidaritate cu Ucraina, oamenii scandând lozinci împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, scie News.ro.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii, purtând steaguri ale României, Ucrainei, Uniunii Europene şi ale SUA. Participanţii la eveniment aveau bannere pe care se putea citi printre altele „Stop War”, „Susţinem Ucraina”, „Opriţi vărsarea de sânge” şi „Slava Ukraini”.

De asemenea, ei au scandat „Trăiască Zelenski”, „Jos Putin” şi „Putin criminal”.

Manifestanţii au pornit apoi într-un marş pe pietonalul Ştefan cel Mare către Palatul Culturii.

Sâmbătă, sute de braşoveni au fost în stradă pentru ucraineni.  În faţa Prefecturii Braşov, în semn de solidaritate pentru poporul ucrainean, aflat acum sub foc deschis de ruşi, la ordinul preşedintelui Vladimir Putin. S-a strigat „Jos Putin!”, „Uniţi pentru Ucraina”, s-a cântat în limba ucraineană, scrie Bună Ziua Brașov.

„Suntem aici să susţinem mobilizarea armatei ucrainene. Suntem aici să susţinem poporul ucrainean. Suntem aici să arătam solidaritate faţă de cei care luptă acolo şi faţă de mamele şi copiii care au fost nevoiţi să părăsească ţara din faţa bombelor şi gloanţelor. Suntem aici ca să arătăm că ne pasă de Ucraina care, în acest moment, luptă pentru libertatea ei, dar şi pentru libertatea Europei”, a spus Radu Hossu, organizatorul manifestării.

Peste 200 de oameni au ieșit in centrul orașului și au protestat, la Timișoara, față de invazia rusă din Ucraina.

Oamenii au cerut oprirea bombardamentelor și retragerea trupelor rusești din Ucraina, relatează Opinia Timișoarei.

”Uniți pentru Ucraina”, ”Slavă Ucrainei” și ”Nu războiului” sunt doar câteva dintre mesajele purtate de timișoreni în timpul demonstrației.

Sute de clujeni au participat vineri și sâmbătă, în Piaţa Unirii din municipiu, la manifestații de susţinere a Ucrainei şi pentru a protesta împotriva agresiunii Rusiei.

Participanţii au afişat bannere cu mesaje de susţinere a ucrainenilor şi a păcii, au aprins lumânări şi au cântat, relatează Agerpres.

Printre participanţi s-au numărat şi mulţi studenţi străini care studiază la Cluj.

„O mişcare civică transnaţională împotriva agresiunii asupra unui stat suveran este una dintre obligaţiile tuturor în faţa bombardamentelor asupra Ucrainei. Semnale importante de protest împotriva agresiunii regimului Putin şi a eşecului de negociere a Acordurilor de la Minsk au fost date de cetăţeni curajoşi în Rusia şi peste tot în lume, de la Budapesta la Washington. Hai să arătăm solidaritate şi din partea Clujului!”, a declarat unul dintre participanţi.

Peste 1.000 de bucureșteni s-au adunat sâmbătă în fața Ambasadei Rusiei din capitală, pentru a protesta față de invadarea Ucrainei. Asta, după ce inițial, oamenii au mers la Ambasada Ucrainei, pentru a-și arăta solidaritatea.

Participanţii au afișat un steag al  Ucrainei, de mari dimensiuni, dar şi mesaje precum „Solidari cu oamenii din Ucraina. Fără război”, „Stop Putin”, „No war” și „Peace Ukraine”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Dacă vor mai aresta mulţi prevedem că vor fi mai mulţi arestaţi decât poate susţine forţele de oridine care evident va mai duce la un colaps a sistemului lui puţintel la minte apoi nu nu va mai fi nimeni cine să îi aresteze şi în acel moment ieşirile în strade vor fi tot mai mari că vor prinde curaj când vor vedea că a căzut sistemul de arestare şi nu mai are spor, logic. Ce nu pricepeţi? 🙂

  Cât mai pot să bage la arest până scapă controlul cu totul aşa că lăsaţii să vă aresteze până nu mai are cine să vă aresteze că vor fi prea ocupaţi să vă păzească, logic! Ce nu pricepeţi? 🤔

  Bateţi măi cu propriul lor sistem, adică daţi-le mai mult decât pot duce. Iar să vă întrebăm ce nu pricepeţi? 😉

  • Pe ăştia îi bateţi fără nici un pic de violenţă fiindcă cad sub propria lor neputinţă şi nu trebuie decât să ieşiţi în stradă tot mai mulţi şi să cereţi să fiţi arestaţi chiar voi pentru că vă faceţi vinovaţi că cereţi pace.
   Să vedem măi cine va avea curajul să mai ridice mâna asupra voastră că toată planeta va fi cu voi cum sunt cu ucrainenii.
   Deci vă mai întrebăm încă o dată ce nu pricepeţi?

   Dacă aţi asculta-o măcar o dată pe Mama Omida. ✌️