G4Media.ro

Mișcări suspecte. De ce n-a plătit ferma Salcia datoria de 18 milioane…

G4Media.ro

Mișcări suspecte. De ce n-a plătit ferma Salcia datoria de 18 milioane de lei către Tel Drum, aflată în insolvență: Se pregătește Dragnea jr să-și mute afacerile cu porci pe alte firme?

Ferma Salcia SA, unde acționar principal este fiul lui Liviu Dragnea, are datorii de peste 18 milioane de lei, aproximativ 3,5 milioane de euro, la Tel Drum, după cum reiese din dosarul de insolvență al companiei Tel Drum, consultat de G4Media.ro. Specialiști în lichidarea companiilor suspectează că datoriile neplătite către Tel Drum și biletele de ordin refuzate la plată pot fi indicii că fiul lui Dragnea vrea să mute activitatea și patrimoniul fermei pe altă/alte societăți fără datorii. De altfel. Dragnea jr. a mai înființat două firme – Ferma Salcia Production SRL și Ferma Salcia Distribution SRL – care ar putea prelua: prima – saivanele cu porci și abatorul; a doua – magazinele de distribuție.

 • În luna august, supervizor.ro a anunțat că Ferma Salcia avea 75 de bilete de ordin refuzate la plată.
 • Din cele 18 milioane de lei datorate, ferma lui Dragnea jr putea scăpa de patru milioane printr-o compensare, dar nu a fost interesată să ceară recuperarea creanței la timp sau să plătească o taxă de timbru de 200 de lei.

Tel Drum intrat în reorganizare după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au început o anchetă de fraudare a fondurilor europene în care bănuiesc că șeful PSD este adevăratul beneficiar al afacerilor Tel Drum.

În cadrul insolvenței Tel Drum, administratorul special al companiei de drumuri trebuie să recupereze peste 18 milioane de lei, aproximativ 3,5 milioane de euro, de la Ferma Salcia SA. Ferma de porci din județul Teleorman este deținută de Ștefan Valentin Dragnea (90%) și Liviu Ilie Dragne (10%). La rândul său, Tel Drum are de plătit datorii de 70 de milioane de lei, în special la bănci și la stat.

Ferma Salcia a cerut diminuarea datoriilor către Tel Drum. În Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI) Nr. 17224/18.09.2018 este publicată și sentință civilă legată de insolvența Tel Drum. Sunt publicate date despre cererea târzie și netimbrată a Fermei Salcia de a fi trecută în tabloul creanțelor cu suma de aproape patru milioane de lei.

„Prin cererea înregistrată la această instanță sub nr 116/87/2018/a16, contestatoarea Ferma Salcia SA a formulat contestație împotriva tabelului preliminar de creanțe 920/18.04.2018, publicat în BP1 7984/19.04.2018 în ceea ce privește societatea, solicitând instanței, ca aceasta să fie înscrisă în tabelul de creanțe cu valoarea de 3.938.579 lei, astfel cum a solicitat prin cererea de înscriere la masa credală depusă depusă la instanță și comunicată administratorului judiciar CITR – filiala Ilfov SPRL, reprezentând contravaloarea unor servicii și mărfuri”, se precizează în documentul amintit.

Prin această contestație, Ferma Salcia dorea să mai reducă din datoriile pe care le are către Tel Drum. Odată intrată în insolvență, deciziile conducerii Tel Drum sunt dirijate de administratorul judiciar care trebuie să plătească debitele companiei și să reorganizeze societatea.

Administratorul judiciar a cerut ca sumele pe care Ferma Salcia pretindea că le are de recuperat să fie compensate, așa cum reiese din actele trimise la instanță: „Față de cele de mai sus administratorul judiciar constată existența sumei datorată de Tel Drum. Pe de altă parte , în considerarea faptului că Ferma Salcia datorează către Tel Drum suma de 18,7 milioane de lei”.

Blatul dintre firme.  Însă judecătorul de ședință a respins cererea Fermei Salcia prin faptul că aceasta nu a fost timbrată. „Admite excepția de netimbrare a contestației formulată de SC Ferma Salcia SA, invocată din oficiu, anulează ca netimbrată contestația formulată de Ferma Salcia, reprezentată de administrator Ilie Liviu Dragne”, se precizează în sentință.

200 de lei este valoarea taxei de timbru pe care trebuia să o achite Ferma Salcia, societatea unde fiul președintelui PSD este acționar majoritar, ca să scape de o datorie de patru milioane de lei către Tel Drum, societate care ar controlată de tatăl său – conform procurorilor DNA.

„Asta înseamna că și ferma Salcia va intra în procedură de lichidare. Cum să lași o creanță de aproape 4 milioane să se prescrie pentru netimbrare sau alt motiv. Faci asta numai dacă tu asociat era în relații apropiate cu cei de la Tel Drum”, ne-a atras atenția un lichidator.

Preia abatorul și saivanele, lasă datoriile. La începutul anului, Ștefan Valentin Dragnea a înființat o nouă societate, este vorba de Ferma Salcia Production SRL. Aici acționari sunt Ștefan Valentin Dragnea – 90% și Ilie Liviu Dragne cu 10%. Obiectul de activitate al societății create pe 26 ianuarie este fabricarea produselor din carne.

Ferma Salcia Production a fost înființată, după ce anul trecut Dragnea jr a mai înființat o societate cu acest brand – Ferma Salcia. Mai exact, pe 29 iunie 2017, a fost înregistrată la Registrul Comerțului societatea Ferma Salcia Distribution SRL. Această societate se ocupă din comerțul cu ridicata a produselor cu carne. Și această firmă are structura acționariatului identică, cu Ștefan Valentin Dragnea – 90% și restul la Ilie Liviu Dragne.

Conform specialiștilor consultați de G4Media.ro, dacă Ferma Salcia SA ar intra în insolvență, acționarii societății ar putea muta patrimoniul sau măcar prestarea serviciilor pe cele două companii nou create. Astfel, Ferma Salcia Production ar putea prelua saivanele în care pot crește și 20.000 de porci și abatorul în care sunt sacrificate animalele.

Ferma Salcia Distribution ar putea prelua magazinele și rețeaua de distribuție. Este vorba de zece magazine în județul Teleorman, câte două în județele Olt și Dolj, și unul în orașul Otopeni din Ilfov, pe care le deține acum Ferma Salcia SA. Societatea din urmă are 247 de angajați, o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei și venituri de aproape 47 de milioane de lei.

Marca e pe numele juniorului. Aceste lucru este ușor de realizat și pentru faptul că marca Ferma Salcia este pe numele lui Ștefan Valentin Dragnea și nu pe numele societății. Așa cum reiese de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, marca Ferma Salcia este pe numele fiului președintelui PSD.

Astfel, conform Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) din cadrul BNR, societatea Ferma Salcia SA figurează la data de 9 august 2018 cu 75 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 2,34 milioane lei, a anunțat luna trecută site-ul supervizor.ro,

Primele trei incidente au fost raportate pe 14 iunie 2018, iar ultimele două pe 6 august 2018. Mare parte din aceste incidente sunt considerate minore deoarece, începând cu 22 iunie 2018, a existat “poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului”, este vorba de contul din Unicredit Bank, mai precizează supervizor.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. „Inginerii” juridice !

  Pe mine Vally m-a convins !
  Ba chiar bine de tot incat daca as fi In locul lui Dragnea la CEx-ului de pe 8 octombrie as face un pas in lateral cum imi cereau adversarii si l-as impinge in fata pe junior !

  Adica as masca falimentul politic ba chiar as scapa de el, transferand asupra partidului imaginea „curata” si proaspata a celui ce exemplifica cel mai bine acum ce inseamna viitorul in politica si in afaceri, adica asupra lui Dragnea Junior !

  PS. E timpul ca politicienii carciumari, politicieni tractoristi, politicienii baieti de pravalie, politicienii carora le canta greierii in talpa sa lase locul copiilor lor, educati si scoliti tocmai pt a duce afacerile familiei de la „barul” satesc care vinde pe caiet, la hatisurile de firme care se canibalizeaza una pe alta prin intense ingineri financiare, spre profitul „de milioane” al „juniorilor” si admiratia „seniorilor” !

  PPS. Interesant ca astfel se revine la epoca pe care o pregatea in PSD Adrian Nastase si guvernul sau de politicieni de-a dreptul „tehnocrati” ! Doar ca s-a intamplat ceva si treptat-treptat acest partid a fost acaparat de un mascul ALFA , fosta sluga la stapanii Nastase, Gioana si Ponta care nu s-au adaptat mediului atat de bine ca primitivul Dinti de Grebla !

  PPPS. Nu se vorbea in anii 80 ca alde Ceasca o sa-i lase locul lui Nicusor ? N-a facut-o si …
  Dragneo, ia aminte !!! 😉 😉 😉

  • Su,
   Ref la masca de gaze, mă gândesc să o mai păstrez o perioadă, dacă Daddy pe lângă problemele de erecție o să inceapă și cu scăpări de…gaze, atunci aș putea să-i sar in ajutor Irinucăi…?!

  • Scara,
   m-am prins, cauti motive ca sa n-o mai dai ! Adica, nu te-ai intarit tu la acolo la „subsol”, jos printre cazanele cu smoala si ai nevoie de masca de gaze ?
   Cum vrei.

   PS. Apropo vezi ca ti-am raspuns la commentul tau vis a vis de Irinuca pe forumul unde se discuta despre „Mesajul JOS PSD proiectat pe Parlament” ! 😉

 2. De la I.A.D.- S.A.- Departamentul Pestă Porcină Africana, C.I.F. 666; adresa: Miezul Pământului,

  Catre locuitorii țărișoarei „Românica”:

  „Prin prezenta vă informăm că suntem dispuși să ne retragem molima din țărișoara voastra, dar doar dacă ni-l predați pe porcul mustăcios laolaltă cu porcii de rang inferior, așa zisul CEX…!
  Dacă sunteți de acord, suntem dispuși să vă trimitem in ajutor o echipă de 4 „Lichidatori”, pe care vă rugăm să-i cazați la Athenee Palace…

  Semnat
  Conducerea

  • Scara,
   aici nu mai merge comod cu un mesaj aruncat pe site si gata !
   Cred ca trebuie sa cobori la firul ierbii si sa transmiti mesajul din om in om , unde e cazul insotit si de o sticla de ulei, niste, zahar, orez, o scrumbie afumata, vreo canadiana (nu conteaza culoarea, doar inscriptionarile de pe spate sa fie acoperite), pix, bricheta, tot tacamul !

   PS. Eventual pe la cate o babuta d-asta mai nasparlie te mai prefaci ca scapi pe jos cate-o bancnota de 1 milion din alea pastrate pt a fi aratate nepotilor ! 😉

  • Ai vrut probabil să-mi explici că trebuie să …urc la firul ierbii, dar am ințeles in principiu care e ideea.
   PS. Am citit și despre lovitura de …budoar…

 3. Chiriile pot fi mutate pe firma? Multumesc.

 4. E clar ca vor da o teapa de 18 milioane statului roman. ce mai conteaza la cat a furat Dragnea , e un mizilic. Ce caraghis este tapul asta batran imbracat in rosu alaturi de Irinuca, cu nasul ajustat si botoxata pe banii lui daddy. Cand n-a sa mai aiba bani de botox (ca trebuie schimbat ca uleiul de motor) Irinuca o sa-i spuna, pa !!!

 5. Mișcări suspecte ? Ar trebui să știți că infractorii ăștia vor căuta mereu să eludeze legea. Din păcate judecători corupți îi ajută să-și facă jocurile pe spatele nostru.

 6. PLTESTE CECUL!

 7. Vorbiti de doua firme cu actiuni la purtator care pana in iunie 2019 vor trebui sa devina SA-uri cu actiuni la vedere ! (Modificare impusa de UE si aplicata cu mare intarziere in Romania)
  Evident ca la acea data vor fi doua epave secatuite …… Psd-istul Alin Teodorescu a spus clar public, la inceputul anului 2017 ca existenta acestui tip de societati era vizat de guvernul psd de a fi stopate din 2004 prin modificarea legii !
  Pentru cine nu stie, poate sa caute un ghid privind prevenirea spalarii banilor . In orice limba, intr-un asemenea ghid o sa gasim faptul ca principalul instrument utilizat in spalarea banilor si finantarea terorismului este reprezentat de societatile cu actiuni la purtator, etc. Asta e motivul pentru care dupa spusele sociologului Alin Teodorescu si informatia din presa ca in Romania exista peste 400 de astfel de societati, nu mai vorbesc despre corupti ci de mafie si famiglii caci nu e deloc exagerat………