G4Media.ro

Mirel Palada, condamnat definitiv la 1 an și 8 luni cu suspendare…

Sursa foto: Facebook/ Mirel Palada

Mirel Palada, condamnat definitiv la 1 an și 8 luni cu suspendare pentru că a refuzat să i se măsoare alcoolul din sânge/ Mai are o condamnare definitivă din 2021, pentru lovire/ Va face muncă în folosul comunității la Cimitire sau ADP Sector 2

Sociologul Mirel Palada a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, vineri, la 1 an și 8 luni cu suspendare pentru că a refuzat să i se măsoare alcoolul din sânge într-un episod din octombrie 2020. Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta în perioada 2013-2014 mai are o condamnare definitivă pentru lovire, printr-o decizie definitivă din 2021.

Contactat pentru un punct de vedere la trimiterea în judecată în dosarul prelevării de probe, în mai 2023, Palada a înregistrat un derapaj și la adresa reporterului G4Media, căruia i-a spus: ”Să aveți o zi bună și să-mi s…p… Dumnezeii mamelor voastre. Puteți să scrieți așa”.

În această a doua condamnare, Palada are un termen de supraveghere de doi ani, adică dacă va comite o altă infracțiune în această perioadă pedeapsa cu suspendare se va transforma într-una cu executare. Palada va urma un program de reintegrare socială și va face muncă neremunerată în folosul comunității fie la Administrația Domeniului Public Sector 2 (ADP 2), fie la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Urbane, conform portalului instanței. 

Conform unui răspuns din 2023 pentru G4Media al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care a instrumentat dosarul prelevării de probe, la data de 8 octombrie 2020, în jurul orei 23.30, Palada a condus un autovehicul marca Mercedes pe strada C.A. Rosetti nr. 32 din municipiul București, ”emanând halenă alcoolică, a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Context

În mai 2021, Palada a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, cu un termen de supraveghere de 2 ani, fiind acuzat de lovirea, într-o emisiune TV, a senatorului USR Mihai Goțiu. Incidentul a avut loc în 2017. Prin aceeași sentință, Palada a fost obligat să îi achite lui Goțiu suma de 5.000 de euro daune morale.

Judecătorii au mai dispus ca pedeapsa cu amânare să se transforme în una cu executare în cazul în care inculpatul mai săvârşeşte o infracţiune pe parcursul termenului de supraveghere. În această situație, infracțiunea de refuz al prelevării de probe biologice nu a fost luată în considerare deoarece a fost săvârșită înainte de decizia din dosarul de lovire.

Patron al unei societăți de sondare a opiniei publice, Mirel Palada a fost, între 2013 și 2015, consilier de stat pentru strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta și purtător de cuvânt al Guvernului condus de acesta. Din ultima poziție a demisionat după ce într-o postare a sa de pe Facebook a scris despre un ziarist ”Ce plăcere să-l execut electric!”. Detalii, aici.  

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. E vreun jurist pe aici ?
    Cum e posibil ca un infractor să primească 2 pedepse cu suspendare ?

  2. Daca ești în gașca care trebuie, poți lua și zece condamnări cu suspendare. Și să te doară la basc, chiar dacă ești cămătar și te cheamă Elvis, cum este cazul celor din Vaslui.
    Vezi știrea: … consilierul-judetean-din-vaslui-acuzat-camata-santaj-lasat-libertate-judecatori-7-apartamente-casa …