G4Media.ro

Mircea Miclea, despre “viziunea Andronescu”: Viitorul ar fi putut începe acum 8…

Mircea Miclea, despre “viziunea Andronescu”: Viitorul ar fi putut începe acum 8 ani, dacă nu s-ar fi pogorât noaptea peste mințile unora care au ciuruit legea educației

“Avem din partea doamnei Andronescu o reciclare sub forma unor principii vagi a unor soluții concrete prezentate cu 8 ani în urmă. Mai clar spus, viitorul ar fi putut începe acum 8 ani, dacă nu s-ar fi pogorât noaptea peste mințile unora care au schimonosit legea și au ciuruit-o”, a declarat pentru Edupedu.ro psihologul Mircea Miclea. Fostul ministru al Educației a analizat, pentru Edupedu.ro, viziunea pe educație lansată în dezbatere de ministrul Ecaterina Andronescu, precum și anunțul Eurostat că am ratat toate țintele țintele Europa 2020 pe Educație și Cercetare.

Miclea avertizează că introducerea unui bacalaureat tehnologic ce nu dă acces absolvenților la facultate creează “un Bacalaureat second-hand”, care va lovi direct în învățământul tehnologic. În plus, specializarea îngustă timpurie este invalidată de studii, spune fostul ministru al Educației.

“Într-o lume foarte volatilă, o bază generică de cunoștințe din mai multe specialități te ajută să te adaptezi mai bine la volatilizarea pieței muncii, decât o specializare foarte îngustă”, a afirmat Mircea Miclea.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nu s-a pogorat nici o noapte. Totul a fost premeditat de clica de infractori PSD. O populatie indobitocita poate fi furata si transformata in sclavi mai usor … E destul de simplu …

    • Lasati ca ne-am saturat de viziunea celor de la Cluj in toate domeniile. ….Voi ati facut praf tara asta. ..

  2. Pai la fel ca in constructia de drumuri: in loc de Autostrada Moldovei, faci E85, cu o banda si trei sferturi pe sens.

  3. Absolut de acord.

  4. Ce fel de lege a educatiei poate sa iasa dupa mintea celor care ani de zile s-au straduit doar sa macelareasca fosta lege a educatiei nationale 1/2011?

    https://www.edupedu.ro/romania-rateaza-toate-tintele-europa-2020-pe-educatie-si-cercetare-potrivit-eurostat/

  5. pentru andronescu tot ce conteaza este partidul. este ceea ce respira, ceeea ce-i curge prin vene. partidul si „conducatorul”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.