G4Media.ro

Mircea Macovei pleacă din postul de director medical al Spitalului Județean Suceava

Mircea Macovei pleacă din postul de director medical al Spitalului Județean Suceava

Mircea Macovei pleacă din postul de director medical al Spitalului Județean Suceava, după ce a cerut rezilierea contractului de administrare pe care îl avea. Și directoarea de îngrijiri medicale a spitalului, Mihaela Hrenceniuc, pleacă din post, a declarat pentru G4Media.ro secretarul de stat Ionel Oprea.

„Domnul doctor Macovei a cerut să fie reziliat contractul de administrare pe care îl avea. La fel și doamna director de îngrijiri medicale”, a declarat Ionel Oprea.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că Mircea Macovei rămâne medic în cadrul spitalului.

Context. Mircea Macovei a revenit vineri la serviciu, după ce s-a vindecat de coronavirus. El este cel care a invocat un ordin fals de ministru pentru a-și chema colegii la serviciu, deși unii erau suspecți de coronavirus, și a efectuat o intervenție chirurgicală, deși el însuși era suspect de coronavirus. Deciziile sale au dus la escaladarea situației din Spitalul Județean Suceava și, ulterior, din întregul municipiu care a fost închis total după ce lucrurile au scăpat de sub control.

Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, conducerii Ministerului Sănătăţii că nu poate accepta revenirea lui Mircea Macovei în poziţia de director medical la Spitalul Judeţean Suceava.

„Transmit foarte clar, nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi, în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital, ca atare, o spun limpede, nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi seară, la Arad, că fostul director medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, nu va reveni la conducerea unităţii, însă va putea lucra ca medic în spital.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Nu a spitalizat decât câteva zeci de medici

 2. PSD pune oameni lor in functii,PNL ii da jos si isi pune liberali la conducere.
  Nu s-a schimbat nimic.

  • ala era omul lui Flutur, deci al pnl-ului. Deci nu au inlocuit nici un psd ist. Nici o grija, tot unul de-al lor va ocupa postul.

  • @metro2033:
   Vrei o schimbare in cazul de fata ? Pai sa puna Tataru sef pe unul de la USR ! :))))

  • @metro2033:
   Vrei schimbare in cazul de fata ? Pai atunci sa puna Tataru in locul lui Macovei un userist ! :))

 3. Metro2033 …. acel Macovei e responsabil de moartea a cel putin 100 de persoane….si tu acum vorbesti despre politizarea functiilor. Criza asta ar trebui sa ne faca mai destepti, din pacate nu se va intampla. Vom ramane la fel!

 4. Daca tot a revenit la profesia de baza si mai este si imunizat sa intre la ATI la covizi, fara masca, ochelari, combinezon, etc !

 5. Suceava , județul, reprezintă un model de nerespectare a practicilor si regulilor medicale

  Este de manual la Asa Nu!

  Competenta si profesionismul au dispărut.
  Politicul si -a batut joc de viata oamenilor!

 6. Mircea Macovei ar trebui sa infunde puscaria pentru ca a infectat oameni.

 7. asa mare valoare a PNL .. cum de ? parca nu aveau ce sa-i faca? si dintr-o data l-a lovit constiinta? la madam Pintea-SUPER-10% s-au miscat mai repede decat la „criminalul” asta