G4Media.ro

Minivacanţa de Rusalii: Creştere de 45,8% faţă de anul precedent a numărului…

sursa foto: ProTv

Minivacanţa de Rusalii: Creştere de 45,8% faţă de anul precedent a numărului de permise reţinute pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise / Trend descrescător al accidentelor rutiere grave

Structurile MAI au fost sesizate cu privire la producerea a 3.151 infracţiuni şi au aplicat 27.797 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.583.088 lei, în minivacanţa de Rusaliil. Structurile de ordine publică au efectuat aproape 11.000 de intervenţii, iar structurile pentru situaţii de urgenţă au efectuat peste 5.600 intervenţii, din care 4.298 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 482 pentru stingerea de incendii. În aceste zile, a fost înregistrat un trend descrescător în ceea ce priveşte accidentele rutiere grave faţă de anii anteriori dar şi o creştere de 45,8% faţă de anul precedent a numărului de permise reţinute pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise, transmite News.ro.

”În perioada 21 – 23 iunie 2024, pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, au acţionat, la nivel naţional,  în medie zilnică 25.936 poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, precum şi angajaţi ai inspectoratelor pentru Imigrări şi Aviaţie. În acest interval, structurile de ordine publică au efectuat  aproape 11.000 de intervenţii, iar structurile pentru situaţii de urgenţă au efectuat peste 5.600 intervenţii (din care 4.298 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 482 pentru stingerea de incendii)”, anunţă Ministerul de Interne.

De asemenea, structurile MAI au fost sesizate cu privire la producerea a 3.151 infracţiuni şi au aplicat 27.797 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.583.088 lei.

”În această perioadă, s-au asigurat măsurile specifice pentru 506 manifestări publice – cele mai multe dintre acestea (206) fiind cultural-artistic Structurile Inspectoratului General de Aviaţie au executat 62 misiuni pentru situaţii de urgenţă şi 7 misiuni pe ordine publică”, precizează MAI în comunicat.

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 42 localităţi din 10 judeţe (Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Harghita, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare, Suceava şi Timiş), unde s-a intervenit evacuarea apei din curţi şi beciuri, precum şi pentru degajarea copacilor doborâţi de vânt.

În intervalul menţionat au fost emise 56 mesaje prin sistemul RO-ALERT de avertizare a populaţiei (dintre care 32 privind prezenţa animalelor sălbatice în zone de locuit).

MAI anunţă că echipajele rutiere – suplimentate în contextul acestei minivacanţe –  şi-au concentrat eforturile pe prevenirea accidentelor de circulaţie prin identificarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care reprezentau un pericol pe drumurile publice.

”În aceste zile, a fost înregistrat un trend descrescător în ceea ce priveşte accidentele rutiere grave faţă de anii anteriori. Astfel, au fost înregistrate 27 accidente rutiere, în scădere 28,9% faţă de anul precedent şi cu 37,2% faţă de 2022, când au fost înregistrate 38 accidente, respectiv 43 accidente”, spune ministerul.

În plus. ”s-a acţionat, în medie zilnică, cu 294 radare, fiind reţinute 2.287 permise de conducere (40 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise) şi au fost retrase 933 certificate de înmatriculare”.

Ministerul de Interne precizează că ”se înregistrează o creştere de 45,8% faţă de anul precedent a numărului de permise reţinute pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise”.

În ceea ce priveşte traficul la frontierele naţionale, au fost înregistrate creşteri sensibile, normale în contextul minivacanţei şi al perioadei de vacanţe şi concedii. Au fost luate măsuri adaptate acestei situaţii, astfel că nu au fost înregistrate blocaje sau disfuncţionalităţi la intrarea sau ieşirea din ţară.

”Frontiera de stat a fost tranzitată, în acest interval,  de 893.381 persoane cu 253.634 mijloace de transport. Aceasta reprezintă o creştere de 15,6% a numărului de persoane care au tranzitat frontiera de stat, faţă de perioada similară a anului precedent”, subliniază MAI.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ce comparatie e asta? se compara ce? cu ce perioada de anul trecut? cand au fost Rusaliile atunci? imediat dupa sfarsitul anului scolar?