G4Media.ro

Ministrul turc al Energiei: Turcia nu se va confrunta cu probleme privind…

Ministrul turc al Energiei: Turcia nu se va confrunta cu probleme privind aprovizionarea cu gaze naturale în această iarnă. Avem conducte care vin de la Marea Neagră, Blue Stream, din Azerbaidjan şi din Iran

Turcia nu se va confrunta în această iarnă cu vreun deficit de energie, datorită recentelor investiţii în infrastructura gazelor naturale şi electricităţii, a anunţat ministrul Energiei şi Resurselor Naturale, Fatih Donmez, informează publicaţia Hurriyet Daily News, citată de Agerpres.

„Avem conducte care vin de la Marea Neagră, Blue Stream, o alta din Azerbaidjan şi o conductă din Iran. Am adăugat două terminale plutitoare de gaze naturale lichefiate (LNG). De asemenea, am majorat capacitatea subterană de stocare, care acum depăşeşte uşor patru miliarde metri cubi”, a explicat oficialul turc.

Compania turcă Botas şi importatorii privaţi sunt în strânsă legătură cu firmele care livrează gaze naturale din ţări ca Rusia, Azerbaidjan şi Iran. De asemenea, preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat în repetate rândul asigurări că livrările de gaze spre Turcia vor continue neîntrerupt, a declarat Donmez.

Anul trecut, Turcia a consumat 48 miliarde metri cubi (bcm) de gaze natural, iar anul acesta ‘probabil consumul va fi mai ridicat cu zece 10 bcm”, în urma redresării economiei, a estimat ministrul Energiei.

În ultimii ani, Turcia a plătit aproximativ 12 miliarde de dolari pentru gazele achiziţionate prin conducte din Rusia, Azerbaidjan, Iran, precum şi de la furnizorii de LNG, inclusiv Qatar, Nigeria, Algeria şi Statele Unite.

Sursa foto: Twitter/ Fatih Donmez

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter