G4Media.ro

Ministrul Sportului concurează la o competiție de patinaj viteză la Miercurea Ciuc/…

sursa foto: Facebook/ Eduard Novak

Ministrul Sportului concurează la o competiție de patinaj viteză la Miercurea Ciuc/ Campion paralimpic, Eduard Novak are mai multe recorduri naționale și la patinaj

Ministrul Sportului, Eduard Novak, va participa, sâmbătă, la un concurs de patinaj viteză, primul care se organizează pe pista de gheaţă naturală de la Miercurea Ciuc după 15 ani, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Campion paralimpic la ciclism, Novak a practicat iniţial patinaj viteză, disciplină în care a reuşit să stabilească mai multe recorduri naţionale.

„După 15 ani, în această sâmbătă, la Miercurea Ciuc se va auzi din nou sunet de patine, pista de gheaţă naturală fiind, după multă vreme, funcţională. Pentru a marca acest moment de mare bucurie pentru iubitorii patinajului viteză, în această sâmbătă va avea loc primul concurs, din 2006 încoace. Competiţia, organizată de Sport Club Miercurea Ciuc, va începe dimineaţa, la ora 8:00, şi va avea două categorii de concurs: una pentru copii şi juniori şi una Master – Open, pentru grupele de vârstă de peste 18 ani. Cele două probe vor fi arbitrate de un grup de foşti patinatori, care au acţionat ca voluntari şi în pregătirea gheţii şi cărora organizatorii le mulţumesc pentru pasiunea cu care s-au implicat şi pentru eforturile depuse. Alături de ei, ministrul Sportului, Carol-Eduard Novak, fost mare campion şi deţinător de multiple recorduri naţionale în acest sport, care a muncit cot la cot cu ceilalţi voluntari şi care va fi prezent sâmbătă la eveniment, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale. Ministrul Novak va fi şi concurent, în proba de Master”, se arată în comunicatul citat.

Ministrul a declarat că sportivii români ar putea concura cu succes la concursurile internaţionale de patinaj viteză dacă ar avea în ţară infrastructura necesară pentru pregătire.

„Ne propunem o revigorare a acestui sport minunat, cu o îndelungată tradiţie în zona noastră şi care a produs numeroşi campioni naţionali şi internaţionali. Este important pentru comunitate, este important pentru sport, în general. Trebuie să ne preocupăm de crearea unor condiţii de infrastructură care să permită dezvoltarea sa, pentru că, la fel ca şi în cazul altor sporturi de iarnă, aici există un mare potenţial. Putem concura de la egal la egal cu alte naţiuni, dar pentru aceasta sportivii noştri trebuie să se poată pregăti în ţară, în cele mai bune condiţii. Este unul dintre obiectivele mele şi ale Strategiei Naţionale pentru Sport”, a spus Eduard Novak.

Competiţia va reuni aproximativ 100 de sportivi aparţinând cluburilor din Târgu Mureş, Braşov, Ploieşti, Sibiu şi Miercurea Ciuc. Organizatorii speră ca vremea să ţină cu concurenţii, iar temperaturile să fie sub -5 grade Celsius, pentru a permite conservarea în bune condiţii a gheţii.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Eduard Novak

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Din Miercurea Ciuc, campion la un sport practicat de nimeni..vorbește despre România. Nu ăsta era cel care se intalnea cu rușii in acelasi timp cand Putin ameninta Ucraina? Vorbește despre România dar reprezintă interesele mititelului Orban, nu e clar pt. toată lumea? Mă apucă râsul să văd cum ei nationalistii ungari se uită cu teamă la ascensiunea AUR..de parcă nu tot naționalismul are la baza acest curent.

    • Până să se dea de gol ca rusofil trădător si coadă de topor a cleptocratiei imi era simpatic!

  2. Handy” la fel ca CRACANATU” judo, mai mic ca Chinezu”…CHampion la Jigodosi…VEZI POZELE….

  3. Novac e de vina ca sunteti patrioti de mucava si ca suntei in dusmanie cu apa si sapunul. Va spălați când vă stropește masina pe trotuar. Păcat că la voi domnește prostia care in fapt e suferința nedureroasă a înteligenței. Succese,,