G4Media.ro

Ministrul sirian de Externe, vizită în Egipt, după mai mult de un…

Sursa foto: Pixabay

Ministrul sirian de Externe, vizită în Egipt, după mai mult de un deceniu

Ministrul sirian de externe Faiçal Mekdad a fost primit sâmbătă la Cairo de omologul său egiptean Sameh Shukri, cu ocazia primei vizite oficiale în Egipt a unui șef al diplomației siriene de la începutul războiului civil sirian, în 2011, transmite boursorama.com.

Această vizită, a precizat o sursă din cadrul serviciilor de securitate egiptene, sub rezerva anonimatului, are ca scop crearea condițiilor pentru reintegrarea Siriei în Liga Arabă, grație medierii Egiptului și Arabiei Saudite.

Siria lui Bashar al-Assad a fost exclusă provizoriu din Liga Arabă în noiembrie 2011, în urma unei represiuni sângeroase a protestelor prodemocratice care începuseră cu opt luni mai devreme.

Cu toate acestea, puteri regionale precum Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au făcut recent gesturi de deschidere față de Damasc.

SUA au deplâns aceste eforturi de reabilitare a lui Bashar al-Assad sau de normalizare a legăturilor cu Siria până la găsirea unei soluții politice la conflict.

Agenția oficială de presă siriană Sana a relatat că discuțiile dintre Sameh Shukri și Faiçal Mekdad s-ar concentra pe consolidarea relațiilor dintre Damasc și Cairo.

Ministrul egiptean de externe a vizitat Siria și Turcia în februarie, după cutremurele care au devastat regiunea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...