G4Media.ro

Ministrul Sănătății: Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă…

Ministrul Sănătății: Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă pornind de la clasa I, excepție vor face elevii de grădiniță și cei de la clasa pregătitoare

Toți elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor purta măști în timpul orelor și în pauze, înainte să iasă în recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care se vor pune la intrarea în sălile de clasă și atunci când se întorc din pauză vor proceda la fel.

Măsura purtării măștilor este „cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: gov.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ar fi bine sa poarte măști, dar totuși vorbim de copii, mai ales cei de la clasele primare nu au inca discernământul format.
  Poate ar fi bine sa faceți campanii pentru copii la toate televiziune, să îi pregătiți psihologic din timp, ca sa înțeleagă de ce trebuie sa poarte măști și să fie responsabili.

 2. De ce de la clasa I a.? Sa poarte de la maternitate. Idiotilor!

  • Copiii de clasa 1 sa poarte masca ce nesimțire, sa poarte ei nu sunt in stare de nimic, cand vorbesc nu gandesc.

 3. Si cum se mai oxigeneaza creierul lor. Nu e ok, se vor imbolnavi mai repede. Nu pot sa respire. Gandi-ti un pic.clasa 1 /-nu Mai vad sa scrie de la masca si sa stai cullasca 4 ore efectiv iti Lego funia de hat, de abia suport eu masca. Si daca clasa pregatitoare nu o poarta de ce class 1 da?!

  • Ăsta nu poate să respire pentru că stă cu limba în nas și crede că e de la mască. D-aia nu i s-a oxigenat creierul și gânde-ște cu funia pe care o are legată de par.

 4. La copii măștile vor fi un mijloc de a colecta și mai repede viruși și bacterii punând toată ziua mana pe acestea. Și atâta timp cât se păstrează în timpul orelor distanta, se igienizeaza și se aerisesc permanent clasele nu se justifica purtarea măștilor de către copii.

 5. Sunt cadru didactic și această obligativitate de a purta mască, atât de către elevi cât și de către profesori câte opt ore pe zi, ba chiar și în pauze, o să ne îmbolnăveasca pe toți mai tare cu alte afecțiuni. Cum explici lecțiile cu masca pe gură și pe nas ore în șir? Cum vor respira aer curat atât cât este necesar când știm cu toții că într-o sală de clasă, chiar dacă sunt doar zece oameni, e nevoie ca aceasta să fie bine aerisita pentru că oxigenul din clasă se consumă repede timp de o oră de către cei prezenți? Este o totală iresponsabilitate față de sănătatea noastră. Putem să lucrăm în condiții normale și decente și fără mască. Chiar și un vânzător într-un magazin își mai dă jos masca pentru a respira mai bine din când în când, deși a respira corect este fundamental tot timpul, și atunci cum să chinui copii și adulți zile, săptămâni și luni de zile cu această măsură aberantă? Vor fi grave consecințe medicale dacă așa se va proceda. Sunt și foarte multe persoane care pur și simplu nu suportă masca, mai rezistă câteva minute dar nu ore și ore în fiecare zi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.