G4Media.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Locurile de la terapie intensivă sunt în dinamică.…

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Locurile de la terapie intensivă sunt în dinamică. În perioada următoare vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi, în 24 de spitale

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în perioada următoare vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la terapie intensivă în 24 de spitale.

„Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienţi la terapie intensivă, mai avem în operaţionalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile”, a spus Tătaru, duminică, după ce a vizitat împreună cu preşedintele Klaus Iohannis Institutul Clinic Fundeni.

Tătaru a precizat că există o evaluare parţială cu privire la deficienţele constatate în spitale.

„Avem nişte rezultate parţiale în care atât noi, cât şi cei de la ISU sau ANMDMR, în funcţie de deficienţa constatată, am făcut un program de conformare urmând să avem evaluarea la încă 14 zile. (…) Vorbim de evaluarea fiecărui circuit în secţiile de ATI de care se ocupă Ministerul Sănătăţii prin Inspecţia de Stat, ministrul va face un raport separat la tot ce înseamnă circuite electrice, precum şi ce va face ANMDMR pentru aparatură şi circuitele de gaz”, a arătat Tătaru.

Ministrul a menţionat că a fost informat duminică dimineaţa cu privire la incendiul de la Spitalul CFR din Cluj şi a indicat că cei care deţin spitale departamentale trebuie să facă aceleaşi evaluări ca şi Ministerul Sănătăţii.

Tătaru a precizat că locurile de la terapie intensivă sunt în dinamică.

„În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan şi reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de terapie intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, se ia în calcul transferul pacienţilor în străinătate, dacă va fi nevoie.

„Sper să nu ajungem în acel moment, fiindcă reevaluăm tot ce înseamnă terapie intensivă, dar dacă va fi nevoie luăm în calcul şi acest lucru. După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru terapie intensivă”, a mai spus Tătaru.

În ceea ce priveşte definiţia de caz, el a arătat că aceasta este reevaluată, urmând ca săptămâna viitoare să se vină şi cu alte modificări.

Foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Merge lumea la terapie intensivă doar să moarā dupa care Neluțu anunță locuri libere!

 2. Locurile la ATI sunt in dinamică și neuronii tăi în repaus.

 3. Paturile sunt in dinamica, sucurile e calde, e multe rebuturi…..

 4. Am crezut ca dacă vii din rândul cadrelor medicale ai sa fii un bun ministru dar aparențele înșeală întotdeauna. Esti doar o slugă de partid o marionetă de a molăului. Esti un doctor și trebuie să bați cu pumnul în masă la guvern la Cotroceni să spui lucrurilor pe nume ca nu este o situație bună în țară și trebuie luate măsuri concrete ,amânate alegerile în contextul pandemiei iar dacă nu vor să asculte depuneti mandatul ca nu mori de foame esti un chirurg excepțional am auzit dar in politică esti o cârpă care se sterge Șică mandolină bețivul la fund . Ai demnitate nu te lasă condus de alcoolist și molău.

 5. Stii cum e aia Tatare: nu mai poti ingrasa porcul in Ajun, asa si tu, ai avut 6 luni sa cresti numarul, dar „a trebuit sa moara oameni” ?

  Jet.

 6. Bravo, bine avem paturi dar personal medical de unde? Băgați lege fiecare cadru medical care iese de pe băncile scolii să fie obligat 15 ani să muncească în țară dacă nu să plătească statului român școlarizarea

 7. Băi nene Nelu imediat după ce molăul ti-a zis ca ai vb înainte să rumegi sau cum a zis ca este o declarație nerumegată trebuia să ai onoare sau coloană vertebrală și să îți dai demisia din guvern și din partid.

 8. in Romania ATI -urile sunt niste săli vechi cu termopane, după spusele doctorilor tineri care au plecat la lucru în străinătate.
  sunt focare de infecții nosocomiale. cine ajunge acolo moare.
  faceti locuri la ATI in continuare ca sunt niste hangare cu un pat si o priza defectă
  tara de hoti si corupti, SECOND HAND .
  dar TRĂIASCĂ ALEGERILE
  ma pis pe el de vot vorba lui Costi Rogozanu singurul si inca câțiva ziaristi onești.

 9. @ O afirmație care pune în evidență lipsa de profesionalism a ministrului de la sănătate, ?

 10. & Unii numărau scaunele și mesele din baruri și restaurante , ăsta numără paturile din spitale, ?

 11. & De remarcat și că barurile și restaurantele stau închise, ăsta de la sănătate solicitând mai multe paturi la ATI, probabil pe „traseele din ATI” , ce ar aminti și de cele ale lui Dumbravă din justiție, „Pupu de la UPU”, MRU, etc. ?

 12. & Un fapt istoric cunoscut că atunci când năvăleau tătarii nu se mai chefuia și băștinașii se ascundeau în păduri, ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.