G4Media.ro

Ministrul Sănătății merge luni în Parlament pentru a prezenta, la „Ora Guvernului”,…

Ministrul Sănătății merge luni în Parlament pentru a prezenta, la „Ora Guvernului”, diferențele de raportare a deceselor la persoanele cu COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, va participa, luni, începând cu ora 16,00, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, transmite Agerpres.

Miercurea trecută, Biroul permanent al Camerei a luat decizia de a o invita pe Ioana Mihăilă în plen, în urma unei solicitări făcute de deputaţii PSD.

Tema de dezbatere este „Prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor COVID-19 şi de clarificare a diferenţelor dintre sistemele de raportare”.

Joi, ministrul Sănătăţii a anunţat că va prezenta în Parlament raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, menţionând că este „un act de transparenţă şi de responsabilitate”.

„Cred că această solicitare a Parlamentului este bine-venită, este un act de transparenţă şi de responsabilitate acela de a prezenta datele, pe care vi le-am furnizat şi dumneavoastră, în faţa celor aleşi. (…) Voi merge”, a precizat ministrul.

Mihăilă a adăugat că tot un act de responsabilitate este şi acela ca parlamentarii să „nu politizeze” niciun aspect al evoluţiei pandemiei de COVID-19.

„Dar, de asemenea, este un act de responsabilitate a celor aleşi să nu politizeze niciun aspect al evoluţiei pandemiei”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a susţinut că au existat diferenţe de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, de la începutul pandemiei şi până în acest moment, care au la bază „birocraţia” şi utilizarea de către spitale a „diferite tipuri de raportare”.

Decesele persoanelor cu COVID-19 raportate în platforma alerte.ms.ro sunt cu 13% mai numeroase decât cele din evidenţele Institutului Naţional de Statistică, relevă raportul comisiei. Potrivit acestuia, dubla raportare, pe principii diferite, atrage după sine „confuzii, implică eforturi adiţionale” de validare a datelor şi „consum de resurse”.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Cucoana draga, sunteti varza!
  Tu spui: „Ioana Mihăilă a susţinut că au existat DIFERENTE de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19, de la începutul pandemiei şi PANA în ACEST moment, care au la bază „birocraţia” şi utilizarea de către spitale a „DIFERITE tipuri de raportare”.
  Pai, CINE a STABILIT Procedurile, REGULILE alea de Raportare, a facut-o fiecare Spital dupa „REGULILE” lui?!
  Voi, de la MS ati permis asta?!
  UNDE e Responsabilitatea, la MS sau la INSP?!
  Halucinant!!!
  Harababura asta arata inca o data, daca mai era necesar, INCOMPETENTA, diletantismul si LIPSA de PROFESIONISTI in Institutiile Statului roman, unde in fiecare loc colcaie clientela politica incompetenta!

 2. Adevarul nu-l vom cunoaste niciodata. Mai multe platforme, mai multe modalitati de raportare, cu scopul de a se maslui cifrele. Cine vrea transparenta e demis. Madame Mihaila atentie mare, cu caCatu nu-i de joaca. PS. Nu stiu de ce ministrul sanatatii trebuie sa prezinte raportul si nu caCatu, care a infiintat comisia de verificare, comisie din care d-na Mihaila n-a facut parte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.