G4Media.ro

Ministrul român al Apărării este de părere că ”este puţin probabil” ca…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul român al Apărării este de părere că ”este puţin probabil” ca Rusia să folosească arme chimice

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, este de părere că un atac chimic din partea Rusiei este puţin probabil, susţinând că nu este cazul ca populaţia să intre în panică. El afirmă că militarii români sunt „pregătiţi pentru astfel de riscuri”.

„Există ameninţarea din partea Rusiei că va folosi arme chimice. Eu cred că este puţin probabil să se folosească asta. (…) În activarea forţei de răspuns a NATO care a început acum câteva săptămâni există atât acel răspuns gradual (…) Posibilităţile unor atacuri chimice sunt luate în scenarii. La noi, Ministerul Apărării, cred că Ministerul de Interne, sunt scenarii pentru asemenea situaţii, activarea unui răspuns legat de pregătirea populaţiei. Noi nu am activat în acest moment aceste scenarii din punct de vedere militar”, a afirmat Vasile Dîncu, joi seară, la B1 Tv.

El a spus că trupele militare sunt pregătite pentru acest fel de riscuri, „dar încă nu a început această pregătire”, menţionând că „un atac chimic ar însemna un atac direct la o ţară NATO” şi este puţin probabil. Dîncu a subliniat că nu este nevoie ca populaţia să intre în panică.

Ministrul Apărării a precizat că în România va mai veni un grup de luptă, subliniind că astfel de grupuri au aproximativ o mie de soldaţi, iar naţiunea-cadru care va răspunde de coordonarea acestui grup este Franţa.

Potrivit acestuia, Armata Română reuneşte aproximativ 700.000 de oameni.

Ministrul a afirmat că România are „în perioada de prospecţie şi achiziţie” un program de drone, în care doreşte să fie implicată şi industria românească de apărare.

„Ne-am gândit mereu că lucrurile nu pot reveni, că istoria nu face paşi înapoi. N-o să mai spun niciodată că istoria nu face paşi înapoi pentru că vedem că aici avem o istorie care face paşi tragici înapoi”, a mai spus ministrul Apărării, de profesie sociolog.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De ce ar avea o parere tocmai dl. Dâncu?

    Faptul ca este ministru il face brusc sa aiba vreo parere informata?! V-o mai aduceti aminte pe colega lui, Veorica …?