G4Media.ro

UPDATE Ministrul Predoiu a cerut amânarea audierii din Parlament pe tema traficului…

Sursa Foto: Pexels.com

UPDATE Ministrul Predoiu a cerut amânarea audierii din Parlament pe tema traficului de droguri după ce a declarat că ”lupta e pierdută la adulți”

UPDATE: 15.20 Cătălin Predoiu a anunţat că nu poate să participe în plenul Camerei, la Ora Guvernului, având activităţi programate anterior în plan intern şi extern, inclusiv Consiliul JAI, şi a solicitat ca dezbaterea să fie reprogramată „ulterior datei de 2 octombrie”.

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu va fi audiat în Parlament în cadrul procedurii ”Ora guvernului” în data de 2 octombrie pe tema traficului de droguri, potrivit agendei stabilite luni de conducerea instituției. El a fost chemat de USR să dea explicații despre politicile guvernului împotriva traficului de droguri.

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a declarase în 29 august într-un interviu la DCNews că le-a transmis șefilor din Poliție acum o lună și jumătate că ”bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”.

”Le-am spus textual, erau acolo peste 30 de oameni cred, deci am peste 30 de martori şi am spus textual acest lucru, bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută. Ce trebuie să facem, sigur, să revitalizăm acest efort pe toate planurile dar prioritar este să salvăm tânăra generaţie. Doi din zece tineri între 15 şi 24 de ani, conform statisticilor oficiale, au consumat cel puţin o dată droguri. Unu din zece copii până la 16 ani, în şcoli, unul din zece, a consumat cel puţin o dată droguri”, a spus Predoiu.

Pe de altă parte, premierul Marcel Ciolacu a cerut vineri tuturor instituțiilor de forță și din justiție toleranță zero pe traficul de droguri și a spus că România nu mai este doar o țară de tranzit, ci una de consum.

Și președintele Klaus Iohannis a declarat că va pune problema traficului de droguri pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...