G4Media.ro

Ministrul polonez al Agriculturii a demisionat pe fondul creșterii furiei fermierilor, în…

Sursă foto: Unsplash

Ministrul polonez al Agriculturii a demisionat pe fondul creșterii furiei fermierilor, în urma impactului economic al importurilor de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii polonez, Henryk Kowalczyk, a demisionat miercuri pe fondul creşterii furiei fermierilor din ţara sa din cauza impactului importurilor de cereale din Ucraina asupra preţurilor, transmite Reuters

Kowalczyk a explicat că a luat această decizie după ce Comisia Europeană a hotărât să prelungească scutirea de taxe pentru importurile de cereale din Ucraina până în iunie 2024.

Fermierii polonezi cereau introducerea de tarife.

‘Întrucât este clar că această solicitare nu va fi satisfăcută de Comisia Europeană în acest moment, am decis să demisionez din funcţia de ministru al agriculturii’, a declarat Kowalczk.

Blocajele logistice au făcut ca mari cantităţi de cereale ucrainene, care sunt mai ieftine decât cele produse în Uniunea Europeană, să rămână în ţări central-europene, lovind în preţurile şi vânzările agricultorilor locali, şi dând mari bătăi de cap în Polonia partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) în acest an electoral.

Şefii de guvern din cinci ţări UE (Bulgaria, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria) i-au scris vineri preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a propune măsuri pentru limitarea distorsiunilor pe piaţă provocate de importurile ucrainene.

Ei au mai afirmat că Uniunea Europeană ar trebui să reintroducă taxe vamale asupra produselor agricole ucrainene dacă afluxul acestor produse, ce împinge în jos preţurile pe pieţele UE, nu poate fi oprit prin alte mijloace.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Daea, se aude?!

    • Daea s-aude doar pe el insusi. D’aia au primit agricultorii nostri sumele alea colosale drept despagubiri, ca-l avem pe Daea fie-i numele bine pomenit.

  2. Ucraina vrem nu vrem e candidata la aderare drum de intoarcere nu mai exista ( decat sa ne ia putin ) e si o mare putere agricola solutiiile trebuie gasite in comun in ue + ucraina nu cum gangavea un papagal ca : – „cerealele din ucraina sunt stricate si cu pesticide!” ( ca si cum nu romania are derogare an de an la neonicotinoide )