G4Media.ro

Ministrul Novak spune că noua Sală Polivalentă din Capitală e o prioritate…

Foto: proiect Sala Polivalentă București

Ministrul Novak spune că noua Sală Polivalentă din Capitală e o prioritate şi va obţine avizele anul acesta / Proiectul este blocat de mai mulți ani

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, că noua Sală Polivalentă din Bucureşti, a cărei construcţie întârzie de foarte mulţi ani, reprezintă o prioritate şi este optimist că proiectul va obţine avizele în cursul acestui an, relatează Agerpres.

„Am discutat pe această temă (n.r. – construcţia noii Săli Polivalente) inclusiv în mediul politic şi o să intervenim ca să se pornească acest proiect. Eu cred că şi domnul primar doreşte şi este o prioritate. Chiar ieri am discutat pe tema Sălii Polivalente din Bucureşti şi eu unul sunt optimist că anul acesta proiectul va avea avizele. Vorbim despre o sală nouă (n.r. – nu se va demola actuala Sală Polivalentă), Primăria ştie locaţia. Primarul Nicuşor Dan a depus cererea către CNI legat de această infrastructură, eu personal nu cunosc unde va fi”, a spus ministrul.

Acesta a adăugat că în curând se vor relua lucrările şi la Patinoarul ”Mihai Flamaropol”: „Cât de curând vor reîncepe lucrările la Patinoarul ‘Flamaropol’. Proiectul s-a eliberat de toate procesele şi s-a făcut şi o expertiză, deci se poate continua construcţia”.

Referitor la obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă impusă prin ordin de ministru în vara anului trecut, Eduard Novak a menţionat că amenzile majorate la 30.000 de lei pe meci trebuie plătite de către cluburile care încalcă regula.

„Sportivii români nu au loc să joace în echipele noastre pe care noi le plătim de la bugetul de stat. Plătim salarii exagerate de 10-15.000 de euro. De aceea trebuie să tragem o linie pentru că la nivel de echipe naţionale nu mai suntem pe nicăieri. Asta pentru că sportivii noştri nu au loc să joace. Am înţeles, la handbal avem rezultate la nivel de echipe de club, dar la nivel de naţională nu avem. Aceste echipe trebuie să plătească amenzile… acum le-am mărit, pentru că atunci când era amenda 3.000 de lei şi-au bătut joc de noi. Amenda e ridicată acum la 30.000 de lei pe meci”, a menţionat Novak.

Ministrul Sportului a participat, joi, la Izvorani, la prezentarea oficială a delegaţiei României pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023, programat să se desfăşoare în perioada 21-28 ianuarie la Friuli-Veneţia-Giulia (Italia).

Citește și GSP: Noua Sală Polivalentă a Capitalei e blocată de birocrație. De 3 ani și jumătate se așteaptă o semnătură / Bucureștiul, singurul oraș din Europa cu 3 echipe de handbal în grupele Ligii Campionilor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. A spus asta in ungureste sau romana?

 2. „„Cât de curând vor reîncepe lucrările la Patinoarul ‘Flamaropol’.”

  Pai in bugetul Primariei s-au alocat pentru 2023 doar 10 milioane din 120 necesare pentru patinoar.
  Cam cum o sa inceapa in curand si pe banii cui si cu ce termen de finalizare?

  Hai, dom’le, ca e prea gogonata, zau! Mare simpatic esti, don ministru …

 3. Domnu’ ministru, ati uitat de bazinul de inot din Complexul Lia Manoliu.

  Stiti, i-ati promis lu’ David Popovici, cand cu poza aia frumoasa cu el … cam pe 19 august anul trecut.

 4. Domnu’ ministru, ati uitat de bazinul de inot din Complexul Lia Manoliu.

  • Stiti, i-ati promis lu’ David Popovici, cand cu poza aia frumoasa cu el … cam pe 19 august anul trecut.

 5. Stiti, i-ati promis lu’ David, cand cu poza aia frumoasa cu el … pe 19 august anul trecut.

 6. Ce ati realizat pana acum cu privire la promisiunea facuta? Ca, vorba aia, cuvantul dumneavoastra este pecete!

 7. G4Media, ce are dom’le cuvantul P.o.po.v.ic.i de nu apar comentariile care il contin?!?