G4Media.ro

Ministrul Muncii va emite joi ordinul de evaluare a tuturor dosarelor de…

Ministrul Muncii va emite joi ordinul de evaluare a tuturor dosarelor de pensie / Ce spune Raluca Turcan despre pensiile speciale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri seara că toate dosarele de pensie vor fi evaluate pentru a fi pregătite de recalcularea pensiilor pe noua lege pe care actuala coaliție de guvernare o pregătește, susținând că nicio pensie nu va scădea.

Raluca Turcan a anunțat că va emite joi ordinul de ministrul prin care să fie evaluate toate dosarele de pensie, aproximativ 5 milioane.

„Procesul de evaluare (…) presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiți indicatori (..) când este gata procedura legislativă și legea, declanșăm procesul de recalculare și, într-o perioadă scurtă de timp, pensiile vor intra la plată recalculate”, a spus Raluca Turcan la TVR1. Noile valori ale pensiilor ar urma să intre în plată „undeva anul viitor”.

Va fi făcută și o analiză a stagiului de cotizare luat în calcul pentru evaluarea pensiilor.

Ministrul a insistat că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării.

„Nu se operează scăderi de pensii. (…) Cei care, de exemplu, vor ieși pe formula de contributivitate cu pensii mai mici, vor rămâne la același nivel. Deci, practic, nici nu vor scădea pensii, ci unele vor rămâne pe loc, altele vor crește”, a spus Turcan.

Despre o posibilă creștere a pensiilor pentru acest an, Raluca Turcan a spus că așteaptă bugetul alocat Ministerului Muncii, dar speră să fie o creștere astfel încât să nu scadă puterea de cumpărare, să acopere cel puțin creșterea inflației.

„Creșterea pensiilor cu 14% a fost cel mai mare efort făcut de o țară în plină criză economică”, a spus Raluca Turcan.

Legea promovată de PSD, care prevede o majorare de 40% a pensiilor, va fi prorogată.

„Pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în fața a milioane de pensionari, într-un mod cât se poate de cinic, practic va fi, cel mai probabil, prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate și echitate în sistemul de pensii, a declarat Raluca Turcan.

În privința pensiilor speciale, Raluca Turcan a spus că cei 9.500 de beneficiari sunt din șase categorii, cele mai mari pensii fiind ale magistraților. Angajații din Apărare intră pe sistemul de pensii ocupaționale, nu în categoria pensiilor speciale.

„S-a politizat foarte tare acest subiect”, a spus Raluca Turcan, adăugând: „Dacă ar fi să renunți complet la aceste pensii speciale, multe dintre ele vor scădea (…) din perspectiva calculării lor”.

Ministrul Muncii a explicat că, în cazul pensiilor speciale, există câteva proiecții pe diferite variante care să aducă „într-un echilibru partea de contributivitate cu partea de criterii favorizante”.

„De umblat asupra lor, vom umbla (…) Încercăm să găsim acea formulă juridică, care să ne treacă de Curtea Constituțională”, a spus Raluca Turcan.

Sursa foto: Raluca Turcan / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Hai pe bune ? Vreau să știu și eu ce poate să insemne o recalculare daca pensiile rământ tot alea.
  Dacă pensiile nici nu scad, nici nu cresc, atunci ce dreak recalculați la 5 milioane de pensionari ?
  Doar așa, ca să ne aflăm in treabă ?

 2. Schimbați CCr-ul…ca par pe viața in acele functii

 3. D-na ministru nu exista pensii ocupationale.Tot ce nu este calculat pe baza contributivitatii,este pensie SPECIALA.
  Va rog nu ne mai aburiti ,in campania electorală parcă spuneati altceva.

 4. Raluca Botox: „Angajații din Apărare intră pe sistemul de pensii ocupaționale, nu în categoria pensiilor speciale.

  Săru’ mâna, acu’ e clar!

 5. Nimic , pensiile speciale și restructurarea aparatului de stat rămâne cum am stabilit nu se poate, cei ce cumulează pensia specială cu salariul de la stat pot sta liniștiți nu le ia nimeni nimic nu sunt dați afară. Oare asa de greu sunt de învins specialii????????

  • Specialii sunt speciali, plavane. Nu mai fa gargara și treci la munca, ca ai de turnat bani la buget. Pt speciali.

 6. Când nu vrei sa faci ceva, zici că te apuci de… o evaluare!!!!

  • Sau de-o noua Lege a pensiilor, prorogi ce nu-ti convine si le spui pensionarilor sa astepte linistiti „noua” Lege PNLista a Pensiilor, care ii va face fericiti!
   Pe cei care vor mai trai pana atunci….
   Am vazut emisiunea, scurta, 30 de mInute, va aparea pe YouTube, a batut campiile liberale cu gratie, e insuportabila muierea asta!!!

  • E!
   Merită bătută numai în gură, ca pe coasă!

 7. De-atîta ,,evaluare” de către fiecare ministru, dosarele de pensie s-au tocit săracele… Apăi nu-i firesc ca să se tocească și pensiile (cele ordinare, nu ,,specialele”),

 8. „Angajații din Apărare intră pe sistemul de pensii ocupaționale, nu în categoria pensiilor speciale.”

  Le schimba numele ca sa nu mai behaie prostii care primesc pensii doar pentru ce au cotizat.
  Pensii ocupationale , pensii decopationale , pensii infractionale…deloc speciale

 9. IN ULTIMII DOI ANI, DE ATATA TAIAT PENSIILE SPECIALE AU FOST DUBLATE. TOT MAI MULTE CATEGORII DE PRIVILEGIATI AU PRIMIT PENSII SPECIALE.

 10. LEGEA CARE MATESTE CU 40% PENSIILE A FOST DATA PENTRU CASTE, PENTRU SPECIALI.

  PENTRU UN LEU DAT CETATENILOR OBISNUITI, SPECIALII PRIMESC 20-30 DE LEI.
  CE PRIMESC PRIMII ESTE IN SCURT TIMP „MANCAT” DE INFLATIE”. CEILALTI..

  ASTA E JOACA!

 11. O lege clară ca pensiile sa fie calculate doar pe principiu de contribuție. Este imposibil sa calculezi o pensie după ultimul salariu brut din activitate. Toți ei cu pensii speciale trebuie puși sa returneze fiecare leu încasat special. Nu știu cum este soarta asta ca unul sa iasă lapensie la 65 de ani după 45 de ani de muncă cu1200 de lei, iar un special sa iasă lapensie la45 de ani cu 5 000 de lei pensie? Prea mare discrepanta.

  • Pe noi care muncim peste 40 de ani ne dau1000-1500 lei,iar ei iau banii nostri fara contribuabilitate, după 40 ani muncă ar trbui macar o pensie mai mare de 1500 lei,este tara hoților și nemernicilor să vină la mine să le dau pensia mea citeva luni și ei să mi-o dea pe a lor.
   Nesimțire totală, ca la noi la nimeni, numai de furat sunt buni,de ce nu faceti o pensie ca in celelalte țări, voi dati bani la cei care nu muncesc.
   Situl meu după 22 ani de muncă a esit la pensie cu450 lei si cei care nu fac nimic,ajutoarele sociale luau640 lei.
   Spuneti cum puteti judeca voi care sunteti la conducere?ati cistigat alegirile dar am impresia că mințiți oamenii,am impresia că ori dormiti,ori nu știți pe ce lume trăiți?

 12. Aoleu, Ralucutza, ce o mai dai tu cotita!!! Pensiile speciale, cele pe care le taiai in campanie, sunt in numar de 187.000!!! Chestia cu ocupationale, de serviciu, solde etc sunt pentru prostii care mai cred in voi! Ralucutza, orice pensie care nu este una contributiva, este o pensie speciala!!!!! Si aa ceva trebuie sa dispara in 99% din cazuri. Poate pentru cei care au luptat cu adevarat pe front, au fost raniti etc se poate adauga un supliment, Restul??? Functionarii parlamentari, aviatorii, parlamentarii, judecatorii etc. daca ar lucra pana la 65 de ani ar avea pensii frumoase (mai mari decat salariul mediu pe economie, care ar trebui sa fie reperul de impozitare) Ralucutza, in concluzie: votantii USR+ si PNL au asteptat altceva de la voi! Sper si cred ca la urmatoarele alegeri veti face loc unora care chiar vor sa faca reforme!

 13. Raluca Turcana: „Legea promovată de PSD,(adica Legea 127/2019!) care prevede o majorare de 40% a pensiilor, va fi PROROGATA.”(la Sfantu’ asteapta!)
  „Pensiile vor fi calculate pe baza Legii în vigoare, iar Legea care a fost vânturată în fața a milioane de pensionari, într-un mod cât se poate de CINIC(Johannis a promulgat-o, Raluco, si el a fost cinic?!), practic va fi, cel mai probabil, PROROGATA, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe ACTUALA formulă, să pregătim o NOUA Lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate și echitate în sistemul de pensii, a declarat Raluca Turcan.
  Pana-atunci, pensionarii sa astepte, pana la sfantu’asteapta de la PNL!

  Legea pensiilor 127/2019 „promovata de PSD”, care va fi PROROGATA, cum spune Turcana, a fost Votata in Parlamnet in Iulie 2019 fara nici 1 Vot impotriva, au fost abtineri de la USR si cateva de la PNL!
  Si PROMULGATA imediat de Johannis, fara nici un comentariu!

  Deci; pe de-o parte, Premierul Catu ne spune mandru ca Bugetul acum va fi facut aplicand LEGISLATIA in vigoare cand e intrebat de Pensii(va fi o Crestere cu Rata inflatiei, vreo 3%!), pe de alta parte Turcana ne spune ca nici vorba sa fie aplicata din 1 Septembrie 2021 noua Lege a pensiilor 127/2019 VOTATA in Iulie 2019 in Parlamentul Romaniei FARA nici 1 Vot Impotriva si apoi Promulgata de Johannis fara comentarIi!
  DECI: pentru PNL, e VALABILA numai Legislatia „in vigoare” care le convine lor, care apara INTERESELE lor si ale bugetarilor!
  Cand e vorba depsre Legislatia care va fi in VIGOARE din 1 Septembrie 2021, care apara pensionarii, NU mai poate PNL s-o aplice, o va PROROGA la Sfantu’ asteapta!

  Am vazut emisiunea la TVR la Ionut Cristache, care a luat-o la intrebari, dupa ce zilele tercute Radu Tudor si Tudor Musat au lasat-o sa minta!
  A intrebat-o Cristache: cum de PNL a prevazut Cresterea punctului de pensie cu 40% in Bugetul pe ANUL 2020, daca acum ea spune ca „acea crestere e iluzorie”?!
  Turcana a raspuns asa: „A fost un efort pe care Guvernul s-a angajat sa-l faca desi era criza economica care se suprapunea peste criza sanitara”!!!
  MINCIUNA: Bugetul pe ANUL 2020 a fost VOTAT in Parlament in 23 Decembrie 2019, cand NU aparuse nici o problema sanitara, NU aparuse COVID 19!
  A mintit cum a vrut ea, Cristache nu a fost atent la minciuna ei, gasiti emisiunea de regula dupa 1 zi, 2, pe YOUTUBE!
  A mai intrebat Cristache „De ce dna Violeta Alexandru, care se plangea mereu cat munceste de credeam ca o sa cada pe jos, NU a inceput RECALCULAREA Pensiilor care sa intre in vigoare din 1 Septembrie 2021, conform Legii 127/2019”?!
  Raspuns clocit in laboratoarele PNL, pe care il tot vantura PNLeii: „dna Alexandru s-a OCUPAT si a muncit pe branci sa aduca la zi vreo 20000 de Dosare de Pensii intarziate” a explicat Turcana!
  Si uite-asa NU s-a apucat de Recalcularea Pensiilor, dar NICI nu a pronuntat vreodata cuvantul RECALCULARE, ca de altfel TOTI PNLeii: cat au fost la guvernare, pentru PNLei era SECRET de STAT noua Lege a pensiilor 127/2019!
  Asa au luat in brate minciuna cu cele 20000 de Dosare „aduse la zi” si asa MOTIVEAZA ca NU au inceput Recalcularea pensiilor!
  Pentru ca NU au vrut sa aplice noua Lege a pensiilor!!!
  Desi in Bugetul pe Anul 2020, PNL a PREVAZUT Cresterea Punctului de pensie cu 40%, pentru ca urmau ALEGERILE Parlamentare din Toamna lui 2020!!!
  Rusine, PNLeilor!
  Merita sa vedeti emisiunea, doar 30 de Minute, e insuportabila individa, minte fix cum ne minteau PSDeii, fara rusine!!!

  • Nu scapă nebătuta!

  • Dacă nici după anunțul de azi de la ora 12, prin care tuta a oficializat înghețarea pensiilor pe 2 sau 3 ani, nu iese 1 milion de pensionari în stradă, atunci ne meritam soarta!

 14. Nu scapă nebătuta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.