
Ministrul Muncii: România are o creştere de 44% a nivelului de trai faţă de acum zece ani, conform datelor Eurostat
România are o creştere de 44% a nivelului de trai, faţă de acum zece ani, conform celor mai recente date Eurostat, a afirmat, joi, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, transmite Agerpres.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„România, faţă de acum zece ani, pe datele Eurostat recente, are o creştere de 44% a nivelului de trai. Sigur că fiecare dintre noi simţim nevoia să se vadă în viaţa noastră această creştere, dar eu zic că se vede. Deşi noi nu realizăm, nivelul nostru de trai a crescut semnificativ”, a spus ministrul.
Simona Bucura-Oprescu a oferit, în acest sens, un exemplu personal.
„Străbunica mea spăla cu apă de ploaie şi cu săpun făcut în casă. Bunica mea avea o singură cutie de dero pe care o folosea pentru toate treburile casnice. Mama avea deja maşină de spălat. Astăzi avem majoritatea dintre noi maşină de spălat şi mai multe tipuri de detergenţi. Sigur, ne dorim ca fiecare român să nu fie în risc de sărăcie şi de privare socială. Pentru asta trebuie să continuăm ceea ce am început împreună”, a mai arătat ministrul.
În ceea ce priveşte capacitatea instituţională a Inspecţiei Muncii, ministrul Muncii a subliniat că, deşi ministerul a finalizat Hotărârea de Guvern, tot acest demers nu va putea fi dus până la capăt din cauza schimbărilor politice.
„Chiar dacă am finalizat Hotărârea de Guvern cu privire la creşterea capacităţii instituţionale a Inspecţiei Muncii, dar din cauza schimbărilor politice nu ştiu dacă vom putea să finalizăm tot acest demers. Inspecţia Muncii, astăzi, are cu mai puţin de o mie de lucrători, decât acum zece ani, timp în care legislaţia a evoluat continuu. Această instituţie este o instituţie cheie în domeniul pieţii muncii”, a afirmat ministrul Muncii.
Simona Bucura-Oprescu a aminitit că, în 2025, Ministerul Muncii împlineşte 105 ani. „Pe 29 martie 1920, prin decizia de la acel moment, generalul Averescu a înfiinţat Ministerul Muncii şi Ocrotirii Sociale. Primul dintre miniştrii Muncii a fost Grigore Trancu-Iaşi, economist ca formaţie, dar un român apropiat de oameni. Activitatea sa a început cu un act normativ relevant despre legea pentru reglementarea conflictelor de muncă, cunoscută ca şi prima lege a dialogului social din România. Acum, din 2022, România şi în domeniul dialogului social, are legislaţie îmbunătăţită”, a mai spus ministrul Muncii.
Simona Bucura-Oprescu a participat joi la dezbaterea „Transpunerea principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale în piaţa muncii din România”, în cea de-a doua zi a celui de-al 13-lea Congres al Blocului Naţional Sindical (BNS).
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii