G4Media.ro

Ministrul Muncii: PSD este populist. PNL e determinat să găsească resurse pentru…

Ministrul Muncii: PSD este populist. PNL e determinat să găsească resurse pentru a crește pensiile și alocațiile

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, sâmbătă, că PNL este determinat să găsească resursele necesare pentru creşterea pensiilor şi a alocaţiilor:

„PNL este determinat să găsească resurse pentru creşterea pensiilor şi a alocaţiilor, altminteri ştiţi că alocaţiile au fost crescute în ultimii ani ca urmare a iniţiativei PNL. PSD este populist. Vorbeşte despre ce şi-ar dori. PNL chiar a făcut. Toate creşterile de alocaţii, în ultimii ani, au fost făcute ca urmare a iniţiativelor PNL. (…) Avem nevoie de cifrele Ministerului Finanţelor pentru a fi responsabili cu privire la ce se întâmplă cu pensiile”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, liderul liberalilor bucureşteni, citată de Agerpres.ro.

Potrivit Violetei Alexandru, Ministerul Finanţelor va prezenta în scurtă vreme „o primă diagnoză a încasărilor la buget”.

„MFP trebuie să ne spună care este situaţia în acest moment. În baza acestei evaluări, vom face o discuţie argumentată. (…) Cu siguranţă ele vor creşte. Premierul a făcut aceste declaraţii. Cu siguranţă avem datoria să fim responsabili nu numai cu privire la acest an, ci şi la anul viitor”, a susţinut ministrul Muncii.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandra Pandrea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cresteti pensiile
  Cresteti alocatiile

  Devalorizati leul. Toti fericiti 🙂

  • Nu trebuie sa fie devalorizata moneda nationala.
   Exista solutii.
   Un asemenea program bombastic, ca cel prezentat de guvern, poate prezenta orice politician.
   Si Dragnea a promis marea si sarea si nu a realizat nimic.
   Ne intereseaza masuri concrete, al caror rezultat sa-l putem vedea.
   Vrem sa vedem ca :
   – au gasit solutii pentru majorarea pensiilor cu 40% acum, nu peste zece ani
   – au reusit sa desfiinteze Sectia Speciala
   – au desfiintat sau au impozitat pensiile speciale si nesimtite
   – au redus numarul si veniturile bugetarilor taietori de frunze la caini
   – au redus salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, ale celor de la ASF, ANRE, ANCOM etc
   – au desfiintat indemnizatiile falsilor revolutionari
   – au desfiintat indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri)
   – au desfiintat subventinarea de la buget a partidelor
   – au desfiintat finantarea asa-zisei case regale
   – au desfiintat Institutul Tapului Levantin
   – au redus masiv sumele din PNDL, din care primarii risipesc banii pe lucruri inutile, din care iau comisioane si indestuleaza clientela politica
   – au confiscat integral averile marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara (conform legii confiscarii extinse).
   Dupa noua luni in care nu au facut nimic, promit acum ca vor face si vor drege in viitor.
   Sa nu faci nimic, iar apoi sa spui ca nu sunt bani, este intolerabil.
   Ministrul finantelor a spus, atunci cand au pus mana pe guvernare, ca a prevazut bani in buget, pentru majorarea pensiilor cu 40%.
   Unde sunt banii ?
   I-au furat ?
   Pentru contracte fara licitatii, la preturi exorbitante, pentru firmele mafiei, au gasit imediat bani.
   Daca nu sunt in stare sa majoreze pensiile cu 40% din septembrie, sa plece, sa-i lase pe altii care au curaj si care gasesc solutii.

  • Cata dreptate are Cozmin!!!!

 2. De la momentul evitării parlamentului și asumarea bugetului nu ați avut DETERMINAREA ???Sau ati fost pre..cauti???

 3. Demagogia, ipocrizia și minciuna PNL atinge cote maxime pe tema legii pensiilor publice și eu nu îl mai suport.
  În viata mea nu voi vota PSD, dar nici PNL nu mai pupă.
  Responsabilitate, deci:
  -în aproape 2 ani cât a durat parcursul legislativ al acestei legi, unde a fost responsabilitatea PNL pentru sursa de finantare a legii?!
  -când a fost gata legea, abținându-se vreo 70, au sesizat CCR pentru mizilicuri neconstituționale, nicidecum pentru lipsa sursei de finantare, pe care o scot acum la înaintare ca motiv de nesustenabilitate.
  -dacă PNL nu a văzut, nici Președintele se pare ca nu a văzut, ca altfel nu o promulga. Sau s-o fi grăbit (în 5 zile a semnat-o)!!!! Sau o fi luat în calcul că peste 3 luni avea 2 tururi de scrutin de susținut personal și atunci e musai sa o promulge asa cum e….! Deci, tot de responsabilitate e vorba…
  -la stabilirea bugetului de stat pentru 2020 au luat în calcul legea și au prevazut cheltuiala corespunzătoare. Oare de ce, din responsabilitate sau din teama de moțiune de cenzura?!
  -a venit pandalia! În ianuarie nu știa ca vine, înțeleg, dar în aprilie, când a rectificat bugetul, menținând neatinsa suma alocata creșterii pensiilor în bugetul inițial, eram în plina pandalie! Asta cum se cheamă, responsabilitate, nu?!
  -ca să aplice legea, nu e suficient numai creșterea automata a pensiilor din 1 sept. 2020,ci sunt mai mulți pași de făcut pana se va putea ajunge la aplicarea ei definitiva, adică la acel VPR.
  Pentru aceasta, trebuiau elaborate de către minister, aprobate de Guvern și aplicate Normele Metodologice, asa cum prevede legea însăși.
  Din moment ce la ora actuala nu e nici pomeneala de vreo norma metodologica, nici măcar elaborata și propusa spre aprobare, ce ziceți, nu-i asa ca erau extrem de „determinati” încă din prima zi de guvernare să aplice aceasta lege?! Mare responsabilitate au avut, dom’le!!!
  -au făcut plăti în avans pentru rachete, pentru despăgubiri (PDL n-a murit!), alte plăti suspecte sau netransparente, de miliarde de euro, dar acum, când trebuie sa dam la săracii cu 1300 lei pe luna venit mediu, ne scăpăm pe noi!!!!! Dar cu responsabilitatea în clont pentru prostime!
  Vomit când vad PNL = PSD = mizerie identica!

 4. G4, probleme cu mesajele mai…. elaborate și mai argumentate?!

 5. Mare tzeapa mi-a tras Violeta asta! Și când ma gandesc cum am susținut-o în primele 2 luni!! Alta data nu mai mușc momeli.

 6. Bla,bla,bla…… cautam surse de finantare.
  Singura sursa de finantare este crearea in urmatorii 2-3 ani a 1-1.5 mil noi locuri de munca prin investitii majore in public si privat.
  Pana atunci vorbe aruncate in vant.Si eu as vrea sa conduc un Ferrari dar din pacate am bani numai pentru un Logan.
  Sau ar trebui sa ma imprumut sa-mi cumpar un Ferrari?

 7. Am avut o situaţie similară în 2010. Regimul Băsescu-Boc a decis atunci, pentru că România nu mai era finanţabilă, să reducă salariile cu 25% şi pensiile cu 15%. CCR s-a opus reducerii pensiilor, prin decizia nr. 872, din 25 iunie 2010. Aceeaşi decizie este valabilă şi astăzi, mărirea pensiilor prin lege cu 40% este un drept câştigat, iar faptul că nu a intrat încă în plată nu este relevant pentru aplicarea legii de la 1 septembrie.

  • Articolul 86 din lege, în care e prevazuta creșterea de 40% pentru 1 sept. 2020, este deja întrat în vigoare pentru ca punctul 2, lit. a) a și fost indeplinit.
   Am scris asta în susținerea și întărirea celor scrise de tine.

  • Le-am explicat asta și celor din Min. Muncii și i-am avertizat ca acesta e temei pentru milioane de acțiuni în instanta.
   E problema lor de-acum!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.