G4Media.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Voi participa la negocierile de la Guvern cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Voi participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele. Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvern

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că duminică va participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru profesori şi pentru ca, luni, copiii să poată merge la şcoală, relatează Agerpres.

„Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvernul României! Decizia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern până la clarificarea situaţiei din Educaţie, dar şi până la finalizarea parcursului legislativ privind pensiile de serviciu, este una în interesul cetăţeanului şi nu al politicianului! Mâine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru cadrele didactice, dar şi pentru ca luni copiii noştri să poată merge la şcoală”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că duminică, la ora 12,00, a convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuţii.

Sindicatele din Educaţie intenţionează să declanşeze luni greva generală, revendicările lor vizând: majorarea salariilor personalului din învăţământ, în conformitate cu importanţa socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic; instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic; acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă personalului din învăţământ; acordarea drepturilor prevăzute în legislaţia în vigoare şi contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizaţiei de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.); creşterea anuală a investiţiilor în învăţământ, pentru îmbunătăţirea bazei materiale şi a infrastructurii; renunţarea la aplicaţia EduSal şi înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat şi administrat de Ministerul Educaţiei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Câtă cenzura și pe G4, lăsați-ne să ne spunem părerea despre Budăi, nu nu mai cenzurați!

 2. Să vedem ce tb sa scot din ce am scris 🙄

 3. Pe bucăți, sa vedem ce nu convine . .

 4. „Trash” PSD-ist, tu nu erai cu buneii bă pagubă?!?

  „Trash” știți ce înseamnă, asta nu mă lăsați să scriu, pe bune?!?

 5. Mai departe . .

 6. Ți-ai adus aminte că ai 3 mil de copii pt care plătești cu nimic niste „profesori”.
  De când e interesat PSD de copii și tineri?!?

 7. Asta a intrat direct, mai departe

 8. Ăștia nu votează, contabil CAP-ist ce ești, așa că du-te și culcă buneii pe RTV cu vrajelile tale, MARȘ!

 9. Și asta a intrat direct

 10. Deci nu am voia să zic „trash” PSD-ist, tradus pe românește

 11. Incredibil nu pot sa scriu gu noi!!!

  Așa ceva!!!

  Să scoateți cuvântul gu noi din dex că nu e frumos sa zicem așa.

 12. Atita prefecatorie si minciuna , nu am vazut la alti ministri . Asta sa prosteasca oameni si din nefericire multi , foarte multi , pun botul la ce debiteaza acast individ mincinos . Se lauda ca europeni subt de acord cu anularea pragului de 9,4 pentru pensii dar nu spune ca asta se face numai daca desfiinteaza pensiile speciale . Catalinul are dreptate sa fie suparat dar nu el plateste amenzile primite de la CNA care este a politicienilor care nu vor sa fie criticati indiferent cite timpenii fac .