G4Media.ro

Ministrul Muncii explică de ce nu se dau bani de la stat…

Ministrul Muncii explică de ce nu se dau bani de la stat și zile libere pentru toți părinții ai căror copii fac școală online: Revenirea copiilor la școală este importantă. La fel și a părinților la serviciu. Absența lor de la serviciu pe o durată lungă îi afectează în mod direct pe ei și pe angajatori

“Revenirea copiilor la școală este importantă. La fel și a părinților la serviciu. Absența lor de la serviciu pe o durată lungă îi afectează în mod direct” pe ei și pe angajatori, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru pentru Edupedu.ro.

Declarația vine în contextul în care mulți părinți au trimis o serie de mesaje redacției pentru a semnala faptul că deși școlile au decis ca elevii de până la 12 ani să învețe în sistem online sau hibrid, prevederile OUG 147/2020, prin care se acordă zile libere și plata unei indemnizații, nu se pot aplica decât daca există cazuri de infectare în acea școală, iar decizia vine de la DSP după o anchetă epidemiologică.

“Pentru noul an școlar, se vor acorda, prin OUG nr. 147/2020, zile libere plătite unuia dintre părinți pentru supravegherea copilului/copiilor atunci când, în baza anchetei epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică din județ/Municipiul București, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență decide suspendarea prezenței fizice, cursurile urmând a se desfășura în format online”, spune Violeta Alexandru.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ok, si cine sa aibe grija de copii. Voi cred ca traiti intr-un univers paralel.

 2. Sunt impresionat de cum le știe ea pe toate!!!!!

 3. Acum intelegem de ce murmurul „scoala trebuie sa inceapa”. Statul nu stie ce e mai bine: sa dea 75% parintilor care stau acasa (nu e bani, prioritare sunt pomenile bugetare si pensiile speciale) sau sanatatea oamenilor. Guvernul a ales deja modelul suedez, fara sa recunoasca. Minciuna este politica guvernului si pastrarea privilegiilor castigate de ciumatii rosii.

  • …. câștigate de toți ciumatii, nu numai de ăia roșii!!!

 4. Nu inteleg cum se poate descurca un parinte cu doi copii (clasa 1 si clasa a- 3-a) in conditiile in care in ambele clase se invata hibrid (2 saptamani la scoala si 2 acasa), perioade care nici macar nu se suprapun.
  Conditiile din scoli sunt aproape similare celor dinainte de pandemie (acelasi numar de toalete, acelasi numar de invatatori, acelasi numar de spatii de clasa, lipsa dotari tehnice pentru transmiterea online a lectiilor), deci nici vorba de siguranta copiilor sau a parintilor . Acum nu mai vreti sa platiti nici perioadele in care copii invata de acasa de parca acei copii pot ramane singuri acasa iar parintii sa mearga linistiti la munca.
  Ati risipit banii pe prostii in loc sa creeati conditii optime pentru mersul la scoala iar acum va treziti ca nu mai aveti bani sa compensati problema scolii online si a parintilor ce trebuie sa-i supravegheze acasa.

 5. Bine ca le-a dat zile libere platite sau majorarea cu 75% a salariului, celor din asa-zisa linie intai(sanatate, structuri de „forta”!), pe toata perioada asta!!!
  Parasutele alea din sanatate care pleaca in concedii, conferinte, congrese platite de companiile farmaceutice, cu cine isi lasa copiii?
  Acum cand a fost nevoie de ei a trebuit sa fie „stimulati” cu 500 euro, majorari de tot felul, servicii medicale= CANCI, doar bani, bani cu nemiluita. Pt. astia s-au gasit bani, pt. amaratii care nu au de niciunele, nu se gasesc solutii.
  Doamna ministru, un medic care castiga 8000 euro /luna, credeti ca avea nevoie de majorarea salariului ca sa plateasca pe cineva sa stea cu copilul?
  Dar asistentele medicale a caror soti lucreaza in acele institutii de „linia intai”(pt. ca spitalele colcaie de nevestele alora!), credeti ca aveau si ele nevoie de majorarea salariului in perioada asta de criza?
  Oare familiilor distruse de crasa infierenta si incompetenta clasei politice, cine le plateste pierderile? Ca vorbim de vieti si destine. Clal nu va intereseaza, ca doar luati „lumina” de la criminali ca Arafat&comp.!

 6. Antiliftiera este împotriva siguranței copiilor???Încurajează munca în țară dar,creează condiții de muncă pentru Diaspora???Asta nu stie pe ce buton apasă!!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.