G4Media.ro

Ministrul Muncii anunță că vor fi acordate stimulente pentru cei care și-au…

Ministrul Muncii anunță că vor fi acordate stimulente pentru cei care și-au dublat activitatea lucrând la recalcularea pensiilor

Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare se lucrează la acordarea unor stimulente pentru cei care şi-au dublat activitatea, susţine ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 • „Ne-am asumat evaluarea tuturor dosarelor de pensii din România şi facem acest lucru în paralel cu procesarea dosarelor actuale ale românilor care se pensionează. Este un proces complex, dar absolut necesar, unul în care sunt deja implicate resurse considerabile. Calendarul nostru ţine cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât şi de gradul de complexitate al acestora – am evaluat deja peste 230.000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate. Ca iniţiator al recalculării pensiilor din România îmi doresc ca acest proces să fie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri şi din aceste motive voi continua să mă aflu cât de des posibil între colegii din teritoriu, între cei care înţeleg şi contribuie la acest efort”, a scris, sâmbătă, ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Ea a subliniat că determinarea colegilor din casele de pensii din România de a menţine ritmul evaluării dosarelor este o dovadă de implicare în cele mai multe locuri din ţară.

 • ” Toţi cei implicaţi ştiu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) şi stimulente pentru cei care şi-au dublat practic activitatea. Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenţia noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal şi acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil. În felul acesta pregătim cadrul legal pentru absorbţia banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii, reformă care pe lângă recalculare, digitalizare şi dotare cu echipamente cuprinde şi această componentă de sprijin pentru structurile actuale implicate în acest proces fără precedent. Urmează să avem consultări cu instituţii partenere precum Ministerul Finanţelor, astfel încât să prezentăm o variantă care să respecte toate rigorile”, a subliniat ea.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Stimulente pentru ca au inceput in sfarsit sa lucreze ceva? Interesanta viata la stat.

 2. Putorilor le trebuie stimulente. Cum adică și-au dublat activitatea? Lucrează 16 ore pe zi? Sau le mai dai bani că să lucreze ceva in alea 8 ore?

 3. Mare nesimtita Turcanca.
  Parca-i si vad pe bietii contopisti de la MM cum stateau ei la ceas de seara, cu ochelarii pe nas, creionul in mina si hirtiuta in fata si re-calculau pensiile.

  • Teoretic orice geniu muta baza de date de la un calculator la altu si punea softu nou sa recalculeze dupa luau niste cazuri prin sondaj pentru verificare si publicau metoda de calcul cine considera ca a fost gresit calculata trimitea un sms cu un cod de pe hartia cu pensia cand o lua.
   Auzi tu astia strica hartia sa calculeze de mana? sau ochii sa o faca omu la fiecare caz in parte?
   Nu au intrat in epoca calculatorului inca?

 4. Hai cu sporurile pentru bugetari, rasa stăpânitoare!

 5. Turcanca e liberală cum sunt si alde Glavan, Stamule si Păun mari „libertarieni” cu functioare la stat, cu neveste/prietene la stat, cu indemnizații Consilii de Administrație de la stat.:(((((((((

 6. Înainte de alegeri PNL/USL promitea tăierea sporurilor la stat. După ce a fost ministrul finanțelor un an de zile, ca prim-ministru idiotul bâlbâit s-a arătat mirat de bugetul imens al salariilor din sectorul de stat. La elaborarea bugetului vorbeau deja cu jumătate de gură de tăierea sporurilor. În buget nicio tăiere – nu se poate acum, este prea complicat, trebuiesc modificate legile.
  Iar acum inventează sporuri noi. Pentru acestea nu trebuie modificate legile ?
  Nerespectarea promisiunilor electorale, sfidarea unei părți importante a cetățenilor onești din a căror taxe trebuie plătite aceste noi sporuri nu sunt motive serioase pentru demiterea unui ministru care și-a dovedit din plin crasa incompetență ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.