G4Media.ro

Ministrul Muncii anunță că a schimbat directorii mai multor case de pensii…

Ministrul Muncii anunță că a schimbat directorii mai multor case de pensii care nu s-au implicat în rezolvarea dosarelor de pensionare restante

Ministrul Muncii,Violeta Alexandru, a anunţat, vineri seară, că au fost schimbaţi directorii mai multor case de pensii care nu s-au implicat în rezolvarea dosarelor de pensionare restante. Astfel, s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 şi 3 şi, cel mai probabil, urmează schimbarea conducerii Casei de Pensii Ilfov care are o ”atitudine sfidătoare”. La Alba, Violeta Alexandru a mai prelungit termenul cu o lună, întrucât erau extrem de multe dosare.

”Aproape, foarte aproape de zero restanţe în emiterea primei decizii dosare de pensionare/a celei rezultate din recalculare. Am plecat de la peste 18 000 restanţe. Am auzit toate explicaţiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se munceşte mult. Au crezut că renunţ. Nu am renunţat. La o săptămână de la ultimul meu anunţ privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistenţelor, rămăseseră restanţe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanţe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ţinem oamenii să aştepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii”, a scris, vineri seară, pe FAcebook, Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că au rămas în continuare probleme la Alba – puţin peste 2500 de dosare restante.

”Am mai spus – noua conducere de la Casa de pensii Alba care a preluat peste 10.000 de dosare restante a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanţe şi aici. Conducerea Casei Naţionale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din judeţele învecinate. La Alba sunt oameni care aşteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniştiţi miniştrii PSD care au condus acest minister, fostul director al casei judeţene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm”, a mai scris Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă că s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 şi 3 ale Capitalei.

”Ilfov – 274 dosare şi o atitudine sfidătoare a actualei conduceri – ştiu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare – 15 noiembrie; Sector 3: 29 – schimbare, Sector 2: 23 dosare (schimbare)”, a anunţat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa în 6 octombrie că a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe directorii tuturor caselor de la sectoarele din Bucureşti, dar şi pe cei din judeţele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara – Petroşani, Giurgiu şi Gorj.

”Toate termenele de înţelegere au expirat”, a transmis Violeta Alexandru, referindu-se la dosarele de pensie restante.

sursa: News.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Aoleo, adica Vulguta nu facuse mare treaba cu pensiile?!

 2. Nu stiu cum sa iau legatura cu doamna ministru sa semnalez un mare abuz asupra pensionarilor aricultori CAP-isti aflati in plata in 2003 ,acestia fiind exclusi pe nedrept de la prevederile legii 250/2007 .Softul elaborat dupa normele de aplicare prezentate de ord.680/2007 este cu totul in contradictie cu litera si spiritul legii care precizeaza la art.2 ca de marirea punctajului la 0,57255 pentru fiecare an util beneficiaza ;si ;cei carora nu li s-au dublat pensiile prin ord.67/2003.Softul in cauza ii face ca unici benficiari pe acestia.Asadar o mare parte din pensionari sunt furati cu incepere di 1 septembrie 2007.La toate petitiile facute autoritati ale statuluiau ramas impasibile.

 3. Măi,voi nu aveți altă treabă decât s-o promovați pe individa asta penibilă care este paralelă cu Legea pensiilor și care nu s-a apucat de recalcularea pensiilor.

 4. Doamna ministru, de ce la Hundeoara l-ati demis doar pe cel de la agentia Petrosani?
  Casa Judeteana de Pensii Hunedoara colcaie de fiii/fiicele politrucilor PSD, deputatul Ilie Toma si Laurentiu Nistor fac „legea” in acea institutie la fel ca in tot judetul.
  Acum Toma e din nou pe lista la parlamentare?
  Aveti vreo intelegere cu PSD, de nu-i schimbati pe cei pusi in functii de TOMA SI NISTOR?!!!
  Sa nu va mirati daca la alegerile parlamentare o sa obtineti mai putine procente ca la locale!
  Tot pt. noncombat ati fost sanctionati, dar si pt. listele in care se regasesc oameni din fostul USL (PSD=PNL=CORUPTIE, NEPOTISM, ETC.!!!).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.