G4Media.ro

Ministrul moldovean al Apărării: Planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul moldovean al Apărării: Planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova

Planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova, este un lucru comunicat pe canale oficiale din mai multe surse, a declarat miercuri ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul unui interviu acordat portalului Agora.md.

„În prezent, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se simtă în siguranţă. Forţele ruseşti desfăşoară acţiuni de luptă în sud-estul Ucrainei, o distanţă care ne asigură stabilitate”, a apreciat Anatolie Nosatîi.

În pofida faptului că exploziile provocate de rachetele ruseşti se mai aud uneori în zonele din sudul ţării, nu există în prezent un pericol iminent privind o eventuală agresiune sau operaţiuni militare pe teritoriul Republicii Moldova, susţine ministrul moldovean al apărării.

„Pe canalele oficiale, din mai multe surse, s-a comunicat că planurile militare ale Federaţiei Ruse nu vizează teritoriul Republicii Moldova”, a insistat Anatolie Nosatîi.

Declaraţia sa intervine după ce, în cursul unei vizite recente în România, preşedintele Maia Sandu, care este şi comandant suprem al Forţelor armate, nu a exclus ca războiul din Ucraina să se extindă şi pe teritoriul Republicii Moldova, aminteşte portalul media citat.

„Suntem îngrijoraţi şi admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste şi ne pregătim pentru ele. În situaţia în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova, evident că vom cere ajutor”, a declarat Maia Sandu, întrebată de jurnaliştii români dacă admite scenariul unui război pe teritoriul Republicii Moldova, relatează Agerpres.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Oricum n-aveți cu ce să vă apărați.

 2. Ce a băut basarabeanul asta? Doar au armata a 14-a rusa peste Nistru.
  R. Moldova este ținta piept nr 2. a Rusiei, după Ucraina.

 3. Iti faci iluzii domn Ministru ! Rusia vizeaza cam TOT ESTUL EUROPEI – ba si larti i=din Caucaz – vezi Georgia – stat declarat de Banditul Med vedev stat artific8al – ca si Kazaghstan din Asia !!?? Sau n-ai auzit ultimele „grohaieli” ale orcului care CERE autonomia Gagauziei ! Probabil sub stindard – era sa zic SOVIETIC – rusesc Aveati – si probabil ati mai putea vaea o solutie salvatoare = UNIREA – mai mult decat FIREASCA – a R. Moldova cu Romania !! Ca asa facra si nemti – germai sau teutonici ???

  • Ce să mai ia?A luat occidentul tot?!
   Din România ce să mai ia, deșertul oltenesc,stepa bărăgană fără irigații,pădurili fără pomi,țițeiul,gazul pe terminate?
   Românul dacă poate schimbă țara cu ”drag” de bună voie și nesilit de nimeni.Au mai rămas politicienii și talpa poporului.

 4. Nenea asta ori e dezinformat ori e gol la coconut

 5. Asta e un fel de whishful thinking?