G4Media.ro

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a întâlnit cu ambasadorul Ungariei la București pentru…

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a întâlnit cu ambasadorul Ungariei la București pentru a discuta despre ”oportunităţi ale cooperării”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a întâlnit, marţi, cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Botond Zákonyi şi au discutat despre oportunităţi ale cooperării bilaterale în diverse domenii.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă, marţi seară, că s-a întâlnit cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Botond Zákonyi, iar pe agenda discuţiilor s-au aflat mai multe subiecte.

Cei doi au discutat despre ”oportunităţi ale cooperării bilaterale în diverse domenii”, cum ar fi apele transfrontaliere, cooperarea între autorităţile româno-ungare privind EUTR şi oferirea şi prezentarea unor detalii legate de organizarea unor evenimente care au în prim-plan natura şi dezvoltarea durabilă.

”În ceea ce priveşte biodiversitatea, ministrul Barna Tánczos a subliniat oportunitatea continuării colaborării cu Ungaria în cadrul culoarului româno-ungar, pentru conservarea biodiversităţii în Regiunea Panonică, pentru stabilirea şi menţinerea stării favorabile de conservare a speciilor şi habitatelor comune pentru România şi Ungaria, dar şi în zona transfrontalieră. Legat de domeniul apelor, demnitarii au adus în discuţie evoluţia managementului apelor transfrontiere la nivel european. MMAP consideră că actualul cadru de colaborare şi rezultatele acestuia sunt elemente determinante pentru dezvoltarea pe viitor a relaţiilor dintre ţările partenere”, a transmis Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în domeniul pădurilor, discuţiile au condus către cooperarea între autorităţile româno-ungare privind EUTR (Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul).

”Astfel, ministrul Tánczos a subliniat că România este deschisă continuării colaborării cu Ungaria în privinţa gestionării durabile a pădurilor, pentru prevenirea, combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a comerţului aferent, prin controlul provenienţei lemnului şi al asigurării trasabilităţii acestuia”, se mai arată în document.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Da, cind mai vine ala mic si gras (Orban parca-i zice) p-aici sa planteze vreo doi-trei pomi.

  2. Bă, nu mai bine vă duceți voi în Ulan Bator să discutați ce aveți acolo?

  3. Atitudinea lui Tánczos ne baga în război cu ungurii.

  4. Primul semn e legat de iarna scurta si de inceperea plantarii puitilor ceva mai repede decat se preconiza. Al doilea e ca după zumzetul coaliției si mai ales al zbuciumului intern liberal pe unda sonora ” omu bun si pomu copt” e posibil să nu mai aibă posibilitatea de a se intalni in calitate de inistru cu hambasadorul ”țării prietene”. Din surse ”sigure” am aflat că între cei 2 diplomați s-a făcut o predare primire de cadouri așa ca in ziua de Crăciun: Ambasadorul i-a inaintat o harta cu Ungaria Mare iar preafericitul ministru al mediului ( curat) i-a inmânat una dintre DRUJBELE lui Verestoi Atilla cu care acesta a barbierit pădurile din zona ciucului unde nu a mai ramas nici cuibul cucului .
    Ambasadorul HUNgariei a rămas proFUND impresionat de cadoul primit si marcat de eveniment la invitat pe Barna să probeze motofierăstrăul in Ungaria.
    Nouă ne rămâne să ne bucurăm că în sfârșit sau întâlnit și nu sau raportat de discriminare la EU pentru atac la minorități.

  5. Dupa o palinca buna si o vanatoare in m-tii Harghitei, acum se intalnesc in mod oficial.La cabana au spus doar bancuri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.