G4Media.ro

Ministrul mediului, după întâlnirea cu Szijjártó Péter: Ne-am angajat să rezolvăm problema…

Sursa Foto: Facebook/ Tanczos Barna

Ministrul mediului, după întâlnirea cu Szijjártó Péter: Ne-am angajat să rezolvăm problema deşeurilor transfrontaliere, astfel încât deşeurile din râurile din vestul ţării să nu ajungă în cursurile de apă din Ungaria

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-aîntâlnit, vineri, la Miercurea Ciuc cu ministrul Comerţului Exterior şi al Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter şi au discutat, printre altele, despre problema deşeurilor transfrontaliere şi măsurile luate de România.

”M-am întâlnit, astăzi, la Miercurea-Ciuc cu ministrul Comerţului Exterior şi al Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter. După ce am preluat mandatul de ministru al Mediului, ne-am angajat să rezolvăm problema deşeurilor transfrontaliere, astfel încât deşeurile din râurile din vestul ţării să nu ajungă în cursurile de apă din Ungaria”, a transmis, vineri, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Acesta anunţă că l-a anunţat pe ministrul ungar că România pregăteşte un sistem integrat de colectare a deşeurilor plutitoare în bazinele Crişurilor şi Someş-Tisa, iar în total vor fi construite zece colectoare din care două funcţionează deja.

”Astăzi, în Miercurea-Ciuc, punem piatra de temelie a unei investiţii industriale care va contribui, de asemenea, la un management mai bun al apei, în plus va crea locuri de muncă pentru profesioniştii din zonă şi va aduce cele mai moderne tehnologii în Ţinutul Secuiesc. Evenimentul de astăzi are o dublă semnificaţie.

S-a dovedit încă o dată că această cooperare transfrontalieră dă roade şi Romania este foarte atractiv pentru investiţiile străine. În plus, este extrem de important că va fi construită o fabrică unde se implementează soluţii de automatizare şi control, prin care putem răspunde provocărilor secolului al XXI-lea, inclusiv provocările din domeniul mediului”, a mai transmis ministrul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

18 comentarii

 1. Dacă o să cînte ministrul maghiar al mediului român Barna Tanczos imnul secuilor la intrarea Tisei în Ungaria, toate preturile vor încremeni și o vor lua înapoi în amonte.

  • S-A ANGAJAT SA NU AJUNGA IN ungaria. LE VA DIRIJA IN ASA FEL INCAT SA RAMANA IN romania.

  • Problema UDMR-ului nu e cum o duc maghiarii din Romania, sa ramana gunoiul in Secuime, important e sa nu treaca granita in Ungaria.

  • Țanțoș este ministru în extensie al guvernului din buda. Sa se hotărască unde vrea sa rămână!

 2. Tu esti ministrul Ungariei sau Ministrul Romaniei?

  Ma.r.s afara din guvern si M.A.R.S afara din tara, tradator im.pu.tit

  • Voi tot votați PSDNL și la pachet vine UDMR, pentru că nu sunteți întregi la cap.

  • Care țară baa sunteți vinduti la bucată demult!! Nici aerul nu mai e al vostru sunteți slugi la străini!!

  • Ar fi bine..nici invers.

 3. Era sa cred ca se va ocupa de problema raurilor din Romania si a gunoaielor care domnesc pretutindeni nestingherite ( la fe ca si domnia lui )

 4. Ca ministru al mediului are obligația sa rezolve pe leafa plătită din taxele romanilor problemele de poluare a tuturor râurilor din România sau doar a celor care afectează regimul lacheului de la Budapesta? Poate îl întreabă partidele care au pus UDMR la butoanele României.

 5. E impropriu să zici că un reprezentant UDMR (chiar din guvernul român) a negociat ceva cu un reprezentant al guvernului Orban. UDMR pocnește din călcâie la ordinele de acolo. A se vedea și poziția UDMR în cazul alegerilor din Ungaria.

 6. sa nu intre afganii in bosgorland! e cea mai mare grija a granicerului roman!

 7. Comentati va rog cei din Guvern aceasta stire, atitudinea UDMRistilor din guvern. Nu mai au nicio jena. Ma intreb de ce?

  USR, punctati va rog. Sunteti un partid mic care trebuie sa se vada zi de zi, greseala de greseala a guvernului. Chiar si daca numai aici pe G4. Dar nu este greseala, incepe sa se vada din satelit tradarea.

 8. Cum adica „cele mai noi tehnologii in Tinutul Secuiesc”? Si restul tarii? Bai Tantzoshica… tu unde traiesti babaiatule? Ah stai… am uitat de unde sugi. Scuze….

 9. apa de la WC la aia se refera.

 10. Asta in loc sa se ocupe sa nu intre desurile in Romania este foarte preocupat sa nu intre desurile in Ungaria. Ez már nem lehetséges!

 11. Degeaba ne supărăm noi pe UDMR. Ei își fac programul, servesc Ungariei, împing mai departe politica revizionistă in Ardeal. Când se va prezenta la vot peste 60% din cetățeni, atunci UDMR va deveni un ONG sau similar.

 12. Sri si sie doarme?