G4Media.ro

Ministrul Justiției Alina Gorghiu îi cere premierului Ciolacu să reanalizeze comasarea celor…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Justiției Alina Gorghiu îi cere premierului Ciolacu să reanalizeze comasarea celor patru rânduri de alegeri din 2024

Senatoarea PNL şi ministru al Justiţiei Alina Gorghiu i-a propus preşedintelui PSD Marcel Ciolacu şi social-democraţilor să reanalizeze posibilitatea comasării celor patru rânduri de alegeri care vor avea loc anul viitor. „Încă se mai poate discuta acest subiect şi fac această propunere pentru că cea mai bună soluţie pentru România este să ne axăm pe reforme şi mai puţin pe sfera electorală”, a mai explicat ea, citată de News.ro.

„Cred că putem însă să ne uşurăm misiunea din 2024. Nu întâmplător am atras atenţia cu privire la comasarea alegerilor. Cred că putem repune pe tapet această dezbatere, pentru că ce se întâmplă în societatea românească arată că trebuie să ne concentrăm pe reforme, investiţii şi nu ne putem permite un blocaj la nivelul instituţiilor şi nu ne putem permite să încetinim ritmul reformelor şi să avem o economie paralizată efectiv blocat de atâtea alegeri. Gândiţi-vă că patrul rânduri de alegeri vor avea loc la anul, începând din aprilie”, a explicat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Arad.

Aceasta i-a propus premierului şi liderului PSD Marcel Ciolacu, cât şi social-democraţilor să reanalizeze posibilitatea de comasare a alegerilor.

„Sunt discuţii şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu va putea să reanalizeze, alături de PSD, soluţia de comasarea a alegerilor. Sunt optimistă că preşedintele PSD şi colegii săi încă mai pot analiza aceasta opţiune. Încă se mai poate discuta acest subiect şi fac această propunere pentru că cea mai bună soluţie pentru România este să ne axăm pe reforme şi mai puţin pe sfera electorală. Obiective precum măsurile de echilibrare a bugetului şi pentru aplicarea PNRR nu se pot atinge prin patru campanii electorale, ci printr-o guvernare stabila”, a mai precizat Gorghiu.

Senatoarea PNL a mai declarat că vede anul viitor ca fiind unul „extrem de complicat şi cu un blocaj pe care nimeni nu şi-l doreşte”.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Eu am început sa ma conving de un lucru: PNL și PSD nu au doar o alianță de moment ci aceasta alianță este extrem de toxica pentru România pentru ca va dura o perioada îndelungată, exact cât va dura perioada de finanțare babana de la UE, adică PNRR. Și asta înseamnă ca democrația va fi o gluma in România pana atunci, situație in care PNL și PSD se vor roti la infinit dar nu vor mai lasă puterea. Practic ei și-au dat mâna pentru a pradui aceasta țara pentru mulți ani de aici încolo. Combinația cu Aur și UDMR e la fel de toxica. Singura salvare e sa votam masiv orice alt partid care sa le strice jocurile, ca e USR sau REPER, un partid ca sa aibă forta sa rupă aceasta alianță. Altfel, noapte buna România pentru muuult timp de aici înainte.

  2. Tăiați pe bune PENSIILE SPECIALE!
    Corectați astfel bugetul.
    Puteți să aranjați cum vreți voi alegerile, degeaba, daca nu tăiați PENSIILE SPECIALE veți fi măturați ca gunoaie.

  3. Mai lăsați-mă cu usr/reper/plus! Și-au arătat valoarea. Hai să vedem noutățile: FD, SOS, MRS sau ANC! Ele ce au de spus?
    Așa de curiozitate. 😉

    • Daca vrei sa traiesti ca in Rusia voteaza SOS sau AUR ori, ca sa nu mai ai de asteptat, fa bine si du-te in Rusia, ai contact mai rapid cu lumea rusa . Ai uitat de partidul NOI, are oameni la fel de competenti ca cei din partidele mentionate, in frunte cu Viorica Dancila.

    • „Noutatile” enumerate de dvs.: FD= partidul lui l.Orban; SOS= partidul lui Sosoaca ot Rusia putinista; ANC= partidul agricultorilor(!!!); MRS= partidul lui Dragnea…Numai „noutati” si, mai ales, adevarate „valori” propuneti spre alegere! Chiar nu-ntelegeti ca pe site-ul asta sunt oameni informati?

  4. Tocmai pentru ca nu vor sa facă reforme doresc comasarea alegerilor.

    Este un demers profund nedemocratic. Dar, se tem ca vor obține un scor mic și își bat joc de procesul electoral doar pentru a rămâne la putere.

    Președintele Republicii sta degeaba la Cotroceni, căci degeaba l-am votat a doua oară! Nu-i mai pasa de rolul de apărător al Constituției pe care se lauda cândva ca-l are…

    • In primul mandat Fiinta Nelocuita a fost prin forta imprejurarilor alaturi de noi (si nu de ce sustineam noi) doar pentru ca statul paralel/mafiile/gruparile de interese/papusari erau atunci doua grupari in conflict: in jurul puterii reprezentate de dragnea-guvern si alta in jurul puterii reprezentate de Cotroceni-securitate. Din 2019 gastile s-au reunit si nu o sa aflam niciodata ce a dat de fapt Fiinta Nelocuita prin Orban pentru a obtine voturile gastii ramase fara cap…. Poate , nici Orban-unealta nu stia dar, efectele le vedem, pana azi. Comasarea unor alegeri ar fi inca o pierdere majora in defavoarea democratiei din lungul sir patronat de Fiinta Nelocuta care, nu-i ajunge nici la genunchi basescului -ca om politic- cel turnator si duplicitar care a spus adversarilor: nu va mai adapati voi de la coruptie , sa se adape gasca mea …. Democratia nu pierde niciodata intr-o zi ci , pas cu pas si nici nu o sa avem pe stiri un comunicat in acest sens!

  5. Madam Gorghiu vrea să construiască un zgârâie nori din chirpici.