G4Media.ro

Ministrul Grindeanu cere să fie suspendată taxa de pod de la Fetești…

Ministrul Grindeanu cere să fie suspendată taxa de pod de la Fetești pe perioada lucrărilor de reparații

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat suspendarea plăţii tarifului pentru tranzitarea podului peste braţul Borcea pe perioada efectuării lucrărilor de reparaţii, în condiţiile în care repararea deteriorărilor extinse ale podului se va suprapune pe perioada sezonului estival, relatează Agerpres.

„Mobilizare bună a constructorului pe şantierul podului peste braţul Borcea (A2), care a ajuns la un stadiu fizic de peste 74%! În ciuda eforturilor depuse, repararea deteriorărilor extinse ale acestui pod dunărean se va suprapune pe perioada sezonului estival. Constructorul român a dat asigurări că va continua să lucreze intens, inclusiv în weekend, pentru a se putea scurta cât mai mult perioada cu restricţii. În această situaţie, vreau ca pe perioada lucrărilor să suspendăm plata tarifului pentru tranzitarea podului (PEAJ)!”, a scris ministrul Transporturilor pe propria pagină de Facebook.

Lucrările trebuie să continue până când podul redevine sigur pentru circulaţie, a precizat acesta.

Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie a acestui an, motiv pentru care calea II de circulaţie, sensul Constanţa – Bucureşti, a fost închisă traficului.

Podul peste braţul Borcea, în lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1.596 metri, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Inseamna ca sta bine cu banii.

 2. Am scris o petitie in aceasta dimineata la CNAIR.
  De fapt trebuie abolita definitiv. Platim taxa de drum introdusa de Basescu in pretrul benzinei si Rovigneta.
  Taxa de pod incalca tratatul de aderarte al Romaniei la Uniunea Europeana. Uniunea Europeana este un spatiu al liberei circulatii pentru marfuri, capitaluri si persoane.
  Nu exista „taxa de pod” in Uniunea Europeana.
  Regula liberei circulatii a persoanelor in UE prevaleaza asupra oricaror acte normative interne. Este scris in Constitutie la Art. 148 (2) (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

  Guvernul are nevoie de o aplicatie software care sa verifice orice act normativ prropus emiterii in raport cu respectarea Tratatului de aderare la UE, Constitutia, legile existente.
  Ori aplicatia „Ion” va fi imbunatatita, ori sa creeze alta noua.

 3. Dom’ Grindeanu, vreo noutate de la Bistroe? Ai terminat de masurat ?