G4Media.ro

Ministrul german al Sănătății vizează legalizarea canabisului până în primăvară

sursa foto: Poliția Română

Ministrul german al Sănătății vizează legalizarea canabisului până în primăvară

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, speră ca legea privind canabisul să fie adoptată de Bundestag în februarie și să intre în vigoare în aprilie, în ciuda opoziției față de legalizarea canabisului chiar și în cadrul coaliției de guvernare, scrie DW.

În ciuda opoziției din cadrul coaliției guvernamentale tripartite din Germania, ministrul sănătății, Karl Lauterbach, speră în continuare să legalizeze canabisul prin depunerea unui proiect de lege în parlament luna viitoare.

„Continui să presupun că legea privind canabisul va fi aprobată de Bundestag în săptămâna 19-23 februarie și va intra în vigoare de la 1 aprilie”, a declarat Lauterbach pentru ediția de duminică a cotidianului Die Welt, adăugând că discuțiile privind această lege decurg bine.

Ce va permite legea

Coaliția, formată din social-democrați, inclusiv Lauterbach și cancelarul Olaf Scholz, din Verzi și liberalii pro-business din FDP, a convenit la sfârșitul lunii noiembrie să elimine canabisul de pe lista substanțelor interzise în legislația anterioară. Legalizarea canabisului este inclusă în acordul de coaliție.

Potrivit proiectului de lege, adulților li se va permite să cultive și să dețină cantități limitate de canabis începând cu 1 aprilie.

Într-un interviu, Lauterbach a declarat că concentrațiile foarte toxice din produsele neautorizate pun în pericol consumatorii și a menționat necesitatea de a stopa piața neagră.

„Distribuția controlată a canabisului este modalitatea corectă de a face acest lucru, combinată cu o protecție specială pentru copii și adolescenți”, a adăugat el.

Cine se opune legalizării canabisului

Mai multe dintre cele 16 landuri germane, care sunt responsabile de poliție, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la legalizare.

Landul Bavaria (sud), guvernat de Uniunea Creștin-Socială conservatoare, a cerut în repetate rânduri blocarea liberalizării.

Unii politicieni SPD și-au exprimat, de asemenea, rezervele, în special în ceea ce privește consumul de canabis în apropierea școlilor.

În replică, Lauterbach a declarat pentru Die Welt: „Nu dorim ca în fața școlilor sau a grădinițelor să se fumeze canabis, iar pentru aceasta am definit o distanță de 100 de metri ca zonă de interdicție. Consider că este o decizie rezonabilă”.

În timp ce aplicarea acestei măsuri ar putea fi dificilă, el a remarcat că și actuala piață neagră s-a dovedit a fi dificil de controlat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Noi bagam tinerii la închisoare de parca nu am fi in colaps demografic.