G4Media.ro

Ministrul german al Sănătății: Germania a depășit vârful valului Omicron

Sursa foto: Twitter / Karl Lauterbach

Ministrul german al Sănătății: Germania a depășit vârful valului Omicron

Valul uriaş de infectări cu noul coronavirus provocate în Germania de varianta Omicron a fost depăşit, iar această ţară poate să înceapă relaxarea restricţiilor sale antiepidemice, a anunţat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, citat de DPA, preluat de Agerpres.

„Valul Omicron a trecut – aproape exact în ziua pe care eu am prezis-o în urmă cu o lună”, a declarat ministrul german într-un articol publicat marţi în tabloidul Bild.

Acest lucru înseamnă că o relaxare „moderată” a restricţiilor este de acum înainte posibilă, a adăugat Karl Lauterbach.

Ministrul german a făcute aceste declaraţii cu o zi înainte de reuniunea la care vor participa cancelarul Olaf Scholz şi prim-miniştrii celor 16 landuri ale Germaniei, programată pentru miercuri, în timpul căreia vor fi discutate propunerile ce vizează relaxarea majorităţii restricţiilor antiepidemice în săptămânile următoare.

„Aceste măsuri au fost adecvate”, a declarat Karl Lauterbach, referindu-se la strategia adoptată până acum de Germania pentru a combate pandemia de COVID-19. „Ele ne-au permis să reducem semnificativ numărul deceselor şi noi am trecut prin valul Omicron destul de bine în comparaţie cu alte ţări”, a adăugat ministrul german al Sănătăţii.

Incidenţa infectărilor cumulate la şapte zile, raportată la 100.000 de locuitori, a scăzut marţi pentru a treia zi la rând în Germania şi a ajuns la 1.437, a anunţat Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor.

Ministrul Karl Lauterbach, reprezentant al Partidului Social Democrat, este totodată un medic epidemiolog care a prezis că numărul infectărilor ar putea să crească în Germania în perioada de vârf a valului Omicron şi să atingă pragul de 400.000 pe zi. Totuşi, acest prag nu a fost atins.

Sursa foto: Twitter / Karl Lauterbach

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Un soi de jurma ministru sănătății