G4Media.ro

Ministrul german al Economiei consideră că o prelungire a duratei de viață…

Sursa foto: BMWK / Andreas Mertens

Ministrul german al Economiei consideră că o prelungire a duratei de viață a ultimelor două centrale nucleare ale țării este din ce în ce mai probabilă, pentru a evita posibile blocaje în rețeaua electrică

Ministrul german al economiei se așteaptă să fie nevoit să prelungească durata de viață a ultimelor două centrale nucleare ale țării pentru a evita posibile întreruperi și blocaje în rețeaua electrică a celei mai mari economii europene în această iarnă, a relatat marți săptămânalul Spiegel, citat de Reuters.

Germania plănuia să finalizeze eliminarea treptată a energiei nucleare până la sfârșitul acestui an, dar o prăbușire a livrărilor de energie din Rusia din cauza războiului din Ucraina a determinat guvernul să mențină două centrale în așteptare până în aprilie.

„Suntem deja într-un loc în care situația arată că ar putea fi necesar să folosim centralele nucleare pentru securitatea rețelei”, a declarat Robert Habeck într-un interviu la o conferință privind clima.

Principalul risc este un blocaj al rețelei, a adăugat ministrul.

„Nu este vorba de cantitatea de electricitate, ci de distribuția energiei în rețea”, a spus el, adăugând că este deja îngrijorat de lipsa energiei nucleare din Franța.

Întrebat dacă o prelungire a duratei de viață a două centrale nucleare germane pare probabilă, Habeck a spus: „Cu siguranță nu este mai puțin probabilă”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...