G4Media.ro

Ministrul Finanțelor: Un buget realist, pașaportul pentru accesul la cele 30 de…

Ministrul Finanțelor: Un buget realist, pașaportul pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență / Dacă amendamentele PSD ar fi fost aprobate în bloc, deficitul ar fi atins aproximativ 20%

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, susține că bugetul pe 2021, adoptat de Parlament în forma propusă de Guvern, fără niciun amendament, este un buget „robust, realist”, iar atitudinea fiscal-bugetară prudentă din partea Guvernului echivalează cu un pașaport pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, în vreme ce amendamentele PSD ar fi dus deficitul la aproximativ 20%.

„Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB, intrăm pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene. O atitudine fiscal bugetară prudentă este necesară și așteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de țară nu au fost respectate. Acest comportament responsabil generează încredere, altfel spus este pașaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare”, a scris ministrul Finanțelor pe Facebook, după adoptarea legii bugetului de stat în Parlament.

Nazare le-a mulțumit membrilor Guvernului pentru susținerea proiectului de buget, subliniind că au existat nemulțumiri.

„Important este că am știut să trecem peste ele”, a scris Alexandru Nazare.

Despre amendamentele PSD, ministrul Finanțelor susține că acestea reprezentau 12,8 % din PIB, respectiv 143,3 miliarde.

„Dacă acestea ar fi fost aprobate în bloc, deficitul României ar fi atins aproximativ 20%, dublul deficitului aferent anului 2020, mult peste orice tinta agreata cu partenerii europeni”, a mai scris Nazare, precizând că a reținut și „idei bune” din amendamentele PSD, pe care le va avea în vedere.

Parlamentul a adoptat în această seară proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021, potrivit anunțului oficial. Rezultatul votului a fost 234 „pentru” şi 170 „împotrivă”, în prima mare validare a solidității coaliției de guvernare.

Sursa foto: Alexandru Nazare / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Domnilor astia sau mint cu buna stiinta sau sunt imbecili, aceeasi placa cu reformarea, investitiile si banii aia la care tot visam, de la UE, aceeasi placa si de la ministrii pnl in frunte cu cârtu, realitatea incredibila este ca in primele 2 luni ale anului suntem pe deficit de aprox. 0, 3%, despre asta nu vorbeste nimeni, ne tot amagesc cu povesti despre reforme si relansare la fel ca in toamna cand toata lumea inclusiv UE ne spunea ca stam prost, dar cârtu sustinut de plavanul de la Cotroceni ne spunea ca economia isi revine in V care s-a transformat in Z pana la urma, iar acum ceva timp ne-a transmis ca una a fost programul electoral si alta este programul de guvernare, deci domnilor care îi tot ridicati in slavi pe acesti retardati ajunsi ministrii daca aveti minime cunostiinte de economie si finante intrati pe site la finantr si vedeti realitatea