G4Media.ro

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș, despre bugetul pe 2024: Banii pentru pensii au…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș, despre bugetul pe 2024: Banii pentru pensii au fost cuprinși în buget, despre majorarea salariilor profesorilor se va vorbi zilele următoare

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Ioan Bolos, a declarat, după o discuție cu deputații PNL pe marginea bugetului pe 2024, că banii pentru pensii sunt cuprinși în buget și că majorarea salariilor profesorilor va fi discutată ”zilele următoare”. Conform calendarului, bugetul pe 2024 ar trebui votat până pe 22 decembrie.

Marcel Boloş a declarat că au fost discutate liniile mari ale bugetului pentru anul 2024, prima componentă de buget fiind cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie, pentru prinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-a menţionat în cadrul şedinţei, pentru a avea siguranţa surse de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli.

”Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea cât şi recalcularea pensiilor, au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024”, a spus Boloş la Parlament. El a precizat că al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, ”urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare, sau majorare a salariilor profesorilor, în zilele următoare, şi să aibă din acest punct de vedere o decizie finală”, potrivit News.ro.

Deputatul PNL Florin Roman a rezumat pe Facebook că bugetul pe 2024 întocmit de ministrul Boloș răspunde la șase solicitări venite din partea liberalilor:

  • Zero taxe și impozite noi în 2024
  • Continuarea investițiilor de pe programul național liberal “Anghel Saligny”
  • Sumele prevăzute în buget pentru plata pensiilor majorate
  • Bugetate sumele pentru creșterile salariale din educație și finanțarea posturilor pentru medici rezidenți
  • PNL rămâne garantul și gardianul Pilonului II de pensii
  • Bugetul de stat urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. an electoral , minciuni electorale marca PSDNLUDMR
    stati sa vedem 2025 cum PSDNLUDMR ne vor mari taxele